Trik uz koji pod sija za minut i to bez hemikalija: Rezultat je čista magija, a trebaju vam samo 2 sastojka

Ova jednostavna, ali efikasna metoda čišćenja vaših podova nudi brz način bez hemikalija da vam dom izgleda kao plesna dvorana

Enterijer
Trik uz koji pod sija za minut i to bez hemikalija: Rezultat je čista magija, a trebaju vam samo 2 sastojka
Foto: Shutterstock

Sirće, sa svojom prirodnom kiselinom, je moćno sredstvo kada je u pitanju uklanjanje prljavštine i vraćanje sjaja, posebno na tvrdim podnim površinama kao što su pločice ili parket.

Soda bikarbona dopunjuje efikasnost sirćeta delujući kao blagi abraziv, uklanjajući tvrdokornu prljavštinu bez grebanja podova.

Zajedno ne samo da čiste, već i dezodorišu, ostavljajući vaš prostor svežim i revitalizovanim.

sredstvo za čišćenje podova
foto: Printscreen Instagram

Da biste napravili ovu magičnu mešavinu, vaše ekološko rešenje za čišćenje podova, trebaće vam:

  • 1 šolja belog sirćeta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • Topla voda
  • Kofa
  • Krpa ili mop

Koraci do svetlucavih podova:

Pripremite rastvor - U kanti rastvorite sodu bikarbonu u toploj vodi. Polako dodajte sirće da biste smanjili reakciju penušanja. Ostatak kante napunite sa još tople vode i lagano mešajte da se sve dobro sjedini.

Dnevna Soba, Pod, čišćenje Poda
foto: Profimedia

Umočite krpu ili mop u rastvor, malo je iscedite i obrišite podove kao što biste inače radili. Mešavina je bezbedna za većinu tipova podova, ali prvo uradite test na maloj, neupadljivoj površini da biste bili sigurni.

Nakon brisanja, ostavite da se pod osuši na vazduhu ili ga pređite čistom, suvom krpom da biste ubrzali proces. Za samo nekoliko minuta primetićete značajnu razliku u izgledu vaših podova. Kombinacija sirćeta i sode bikarbone čini više nego samo sredstvo za čišćenje; vraća prirodan sjaj vašim podovima bez ostavljanja lepljivih ostataka koje bi neka komercijalna sredstva za čišćenje mogla. Osim toga, to je ekološki prihvatljiva i bezbedna opcija za kućne ljubimce koja minimizira upotrebu sintetičkih hemikalija u vašem domu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs