OTKRIJTE 2 NEOČEKIVANA NAČINA KOJA REŠAVAJU PROBLEM FLEKAVOG NAMEŠTAJA: Nećete verovati šta pomaže a imamo ga u kuhinji

Mislili ste da je neke fleke ne moguće ukoniti i da ćete morati da kupujete novi nameštaj, saznajte kako da očistite i najupornije fleke i dajte starom nameštaju još jednu šansu

Enterijer
OTKRIJTE 2 NEOČEKIVANA NAČINA KOJA REŠAVAJU PROBLEM FLEKAVOG NAMEŠTAJA: Nećete verovati šta pomaže a imamo ga u kuhinji
Foto: Shutterstock

Imate malu decu i kućne ljubimce, ne znate čega više ima na vašem kauču, dlaka ili tragova prstiju isprljanih čokoladom, deca prosipaju mleko i sokove a psi balave po nameštaju. Muka vam je da više krijete fleke ćebićima i prostirkama, vreme je da očistite vašu sofu.

Donosimo vam 2 veoma efikasna načina kako da vaš stari i isflekani nameštaj vratite u život i prvobitno stanje.

čišćenje nameštaja
foto: Shutterstock
  1. Prvi savet za vas je da uzmete stari poklopac od šerpe koji ćete umotati peškirom potopljenim u toplu vodu pomešanu sa malo tečnog praška za veš, zatim ćete ovom "napravom" kružnim pokretima preći sve površine vaše garniture. Ostavite da se osuši i dozvolite da vas čistoća i miris ove nove garniture očara.
  2. Drugi savet je da pomešajte 1/4 šolje sirćeta, 3/4 tople vode i 1 kašiku deterdženta za pranje sudova. Tečnost stavite u bocu sa raspršivačem, naprskajte zaprljano područje i istrljajte mekom krpom, zatim koristite drugu krpu navlaženu čistom vodom da uklonite sapun i na kraju osušite peškirom.
žena, Osmeh, Kafa, Kod Kuće, Kauč, Na Podu, Tepih, Sofa, Nameštaj
foto: Thinkstock

Sledeći put kada vam se isprlja nameštaj nemojte paničiti i ljutiti se na počinioca ovog "zločina" jer sada imate keca u rukavu i znate tajnu čistog nameštaja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs