STAVILA JE U OGLAS DA PRODAJE DECU JER NIJE IMALA KROV NAD GLAVOM: Doživela je sramni momenat kad se srela s mališanima

Mnogi su mislili da je majka plaćena za jezivu sliku, ali to nije bila istina. Slika je prikazivala stvarnu situaciju, tužnu i strašnu

Porodica
20:54h Autor:
STAVILA JE U OGLAS DA PRODAJE DECU JER NIJE IMALA KROV NAD GLAVOM: Doživela je sramni momenat kad se srela s mališanima
Foto: Shutterstock

Jedna slika iz 5. avgusta 1948. godine još uvek dira srca i izaziva grč u grlu. Na slici su četiri tužna deteta koja sede na stepeništu ispred zgrade na kojoj piše da su za prodaju. Njihova majka, koja je tada bila trudna peti put, okreće glavu i pokriva lice rukom. Ali ono što se dogodilo toj porodici nakon što je ova slika napravljena bilo je tek posebna priča.

Porodica Rej Šalif je izbačena iz svog stana. Bez mogućnosti da nađu novo mesto za život i zarade novac, otac, koji je bio vozač kamiona, izgubio je posao. Zato su odlučili da prodaju svoje četvoro dece.

Na vrhu stepenica su bila Lana (6) i Rej En (5), a ispod njih Milton (4) i Sju Elen (2).

Za samo dve godine, sva deca sa slike, uključujući i bebu koju je majka tada nosila, prodata su različitim porodicama. Rej En i njen brat Milton su prodati porodici Zeteman 27. avgusta 1950. Promenili su imena u Beverli i Kenet. Ipak, ni njihov novi dom nije bio spas. Često su bili zatvoreni i primoravani na teške poslove. Milton se seća kako ih je novi otac nazivao "robima".

Porodica, Jugoslavija
foto: Profimedia

Rej En i Milton nikada nisu bili zvanično usvojeni, ali njihov brat Dejvid jeste. Dejvida su usvojili Hari i Luela Mekdanijel, koji su živeli blizu. Dejvid je rekao da su mu usvojitelji bili strogi, ali puni ljubavi i podrške. Često je vozio bicikl da poseti svoju braću i sestre i pomogne im.

Rej En je napustila kuću sa 17 godina, nakon što je prošla kroz traumatično iskustvo. Kao tinejdžerka, bila je kidnapovana i silovana, što je dovelo do trudnoće. Bila je smeštena u dom, a beba je data na usvajanje.

Braća i sestre nisu znali šta se dogodilo sa Lanom i Sju Elen, ali su mnogo godina kasnije uspeli da se ponovo povežu sa njima preko društvenih mreža.

Lana je preminula 1998. od raka, a Sju Elen je i dalje živa, živeći blizu svog prvobitnog doma. Kad je reč o njihovoj majci, Sju Elen je rekla da zaslužuje najgoru kaznu.

Devojčica
foto: Shutterstock

Lusil Šaliful, bezosećajna biološka majka, ponovo se udala nakon što je prodala svoje petoro dece i dobila je još četiri ćerke. Kada su odbačena deca došla da je vide, opisali su da joj je u potpunosti nedostajalo ljubavi prema njima, kao i da nije pokazala trunku kajanja zbog svog užasnog postupka.

Jedino je najmlađi Dejvid branio njenu hladnoću.

"Čim me je mama videla, rekla je: 'Izgledaš baš kao tvoj otac'. Nikad se nije izvinila. Tada je morala da preživi. Ko smo mi da sudimo? Svi ​​smo mi ljudi. Svi pravimo greške. Morala je da misli na decu. Nije želela da umru", ispričao je jednom prilikom.

Milton je imao drugačiji pogled na situaciju:

"Moja rođena majka me nikad nije volela. Nije se izvinila što me je prodala. Toliko me je mrzela", rekao je on.

Stil/Žena.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs