NEGA TELA

INFLUENSERKA NAMAZALA VAZELIN NA LICE: Posle samo 7 dana na njenom licu su se videli NEVEROVATNI EFEKTI (FOTO)

Influenserka Kejša otkrila je kako vazelin možete koristiti za lice, kao i koje su njegove blagodeti.

Nega
20:01h Autor:
INFLUENSERKA NAMAZALA VAZELIN NA LICE: Posle samo 7 dana na njenom licu su se videli NEVEROVATNI EFEKTI (FOTO)
Vazelin za sjajniju i zdraviju kožu, Foto: Shutterstock

Kako se svakim danom pojavljuju novi trendovi, influenserka Kejša Ist koju na Instagramu prati preko 75.000 ljudi, odlučila da isproba jedan od njih.

Naime, na društvenoj mreži TikTok pojavio se snimak gde devojka objašnjava kako je kožu dovela do savršenstvena, uz pomoć vazelina, za samo sedam dana.

Kejša je sa svojim pratiocima podelila video snimak, u kome objašnjava kako je izgledalo njeno iskustvo sa vazelinom na koži.

- Kada sam se ujutru probudila bila sam u šoku, a moj muž se izbezumio, ispričala je ova influenserka. Mazanje lica vazelinom bi trebalo da umiri suvu i ispucalu kožu i da sledećeg jutra ono bude nežno i hidrirano.

Kako i kada se maže vazelin?

Vazelin je po sastavu mešavina parafinskog voska i mineralnih ulja i prirodni je derivat prerade nafte. To je bela ili žuta polučvrsta smesa . Nije rastvorljiv u vodi. U kozmetici se koristi kao osnova za većinu krema, balzama za usne i losiona.

Konzistencija petrolejskog želea ljude navodi na pomisao da ako ga nanesu na lice ono će ubrzo biti puno bubuljica, međutim to se neće desiti.

Vazelin ne zapušava pore, ne iritira kožu, a može da se koristi i kao vrlo efikasana hidratantna krema. Dobar je kao vid noćne nege, jer danju koža namazana njim izgleda masno.

Vazelin
foto: Profimedia / Ilustracija

- Kada završite noćnu rutinu, zavežite kosu i nanesite sloj vazelina na celo lice. Spavajte sa tim, a ujutru ga operite i utapkajte pešikorom, ispričala Kejša. Kako objašnjava ova infuenserka, u početku nije verovala da je ova metoda delotvorna, ali ipak se odlučila da je isproba.

- Morala sam da isprobam ovaj trik. Ja sam modna blogerka i to je moj posao, ispričala je ona i dodala:

- Prvi put kada sam stavila vazelin na lice, mislila sam da će mi koža ujutru biti užasna. Međutim, kada sam mlakom vodom isprala lice, moja koža je bila kao da sam izašla iz luksuznog salona.

Kejša naglašava da vazelin ne koristi više samo kao vid nege, nego kao i podlogu pre nego što nanese šminku.

- Kada namažem vazelin, koža bude glatka i mekana i onda šminka izgleda savršeno. Moja koža nikada nije izgleda bolje, zaključila je Kejša.

Da li ste znali na koji sve način možete koristiti vazelin?

1. Podloga za parfem

Pre nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mesto koj ćete poprskati. Parfem neće tako brzo ispariti kao ranije.

2. Savršene obrve

Ukoliko imate neustrašive obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.

3. Ispucale usne

Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti negovane, hidrirane i senzualne.

Vazelin
foto: Profimedia / Ilustracija

4. Duge trepavice

Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i negovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste naneli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promena je zagarantovana.

Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.

5. Mekana stopala

Vazelin je odličan za negu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rešenje za vas. Savet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

Stopala
foto: Shutterstock

6. Posle depilacije

Koža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritiran deo vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će veoma brzo nestati.

7. Ispucali krajevi

Ako vam je kosa spremna za šišanje a vi je puštate i ne želite da menjate dužinu, vazelin je rešenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.

8. Fleke od farbe za kosu

Ofarbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.

9. Potiv bora

Uz pomoć vazelina možete sami napraviti fantastičnu kremu protiv bora po ovom receptu:

Uzmite: 1 supenu kašiku bademovog ili maslinovog ulja; 1 žumance; 1 čajna kašika meda; 2 čajne kašike apotekarskog vazelina. Sve izmešajte, stavite u teglu i držite u frižideru. Mažite po potrebi na očišćeno lice.

10. Piling

Pomešate vazelin sa šećerom i eto vam najjeftinijeg, a tako dobrog pilinga!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs