Bacanje para

4 potpuno beskorisna bjuti proizvoda: Žene su sklone da zbog preporuka influensera kupuju suvišne proizvode

Žene su sklone da zbog preporuka influensera i neproverenih informacija bacaju pare na beskorisne proizvode

Lepi & Zdravi
Autor:
4 potpuno beskorisna bjuti proizvoda: Žene su sklone da zbog preporuka influensera kupuju suvišne proizvode
Foto: Shutterstock

Žene često stoje ispred polica u parfimerijama i dugo testiraju razne proizvode. Svakim danom se pojavi nešto novo što nam je privlačno zbog mirisa ili ambalaže, a upravo je to razlog zašto kupujemo proizvode koji nam zapravo uopšte nisu ni potrebni. Da je svet lepote i nege postao prepun zamki u koje redovno upadamo, odavno je jasno, a u prilog tome ide i činjenica da danas na tržištu možemo pronaći proizvode za apsolutno svaki deo tela. Iako je redovna i kvalitetna nega nešto što je neophodno, postoje proizvodi koje je možda bolje preskočiti i novac namenjen za njih iskoristiti pametnije.

Sprej za lice

Na tržištu možete pronaći razne sprejove koji obećavaju dugu hidrataciju kože, ali vrlo brzo nakon njihovog korišćenja biste mogli ostati razočarani. Budući da vlaga iz kože isparava zajedno s vodom koju ti proizvodi sadrže, ne da vaša koža neće dobiti dodatnu vlažnost, nego ćete je samo još više osušiti. Osim toga, ovakvi proizvodi često u sebi imaju parfeme, koji znaju dodatno da iziritiraju kožu lica. Zato se bolje držite hidratantne kreme.

nega, krema
foto: Shutterstock

Kreme za vrat

Iako je reč o koži koja je vrlo tanka i nežna i koja prva odaje naše godine, nema nikakve potrebe za kupovinom kreme namenjene isključivo za ovo područje. Jasno je da vratu morate pružati redovnu negu i hidrataciju, ali za nju su vam sasvim dovoljne dnevne kreme za lice koje redovno koristite i koje ćete naneti laganim pokretima odozdo prema gore.

nega, krema
foto: Shutterstock

Pil-of maske za lice

Ove maske su veoma popularne. Iako je njihovo skidanje poprilično zabavno, najčešće nakon skidanja izostane očekivani rezultat, a to je da na njoj ugledamo sve uklonjene mitesere. Od ovakvih maski možete očekivati lagano zatezanje kože i njen svežiji izgled, ali ne u potpunosti očišćeno lice.

nega, krema
foto: Shutterstock

Pena za depiliranje za žene

Iako na tržištu postoje razni proizvodi za depilaciju, pene za brijanje su i dalje mnogima broj jedan. Tako ste sigurno primetili da možete kupiti muške i ženske proizvode za brijanje čiji je sadržaj skoro identičan. Jedina razlika je u dizajnu ambalaže, njihovom mirisu, ali i u ceni. Pošto su pene za brijanje za muškarce jeftinije od onih namenjenih ženama, možete izabrati onu jeftiniju varijantu, ako vam miris ne igra važnu ulogu. I ako vam dragi dozvoli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs