ZAŠTO ARAPKINJE U 6. DECENIJI IZGLEDAJU KAO DEVOJČICE, DOK NAŠE ŽENE U 30-oj GUBE SJAJ: Tajna je u ovih 5 stvari

Arapkinje su poznate kao žene koje paze na svoj izgled, a postoji 5 načina na osnovu kojih to rade

Nega
Autor:
ZAŠTO ARAPKINJE U 6. DECENIJI IZGLEDAJU KAO DEVOJČICE, DOK NAŠE ŽENE U 30-oj GUBE SJAJ: Tajna je u ovih 5 stvari
5 tajni mladolikog izgleda arapskih žena, Foto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

Naučnici su sproveli istraživanje zahvaljujući kojem su saznali da arapske žene imaju najnegovaniju kožu. Zbog ovih 5 pravila one izgledaju mladoliko i u šestoj deceniji:

5. Guste obrve

Arapske dame imaju guste obrve koje neguju specijalnim uljima. One će retko kada posegnuti za pincetom i njihove obrve su mahom prirodne čak i u poznim godinama.

4. Ajlajner

Arapkinje jedino što pokazuju svetu su njihove oči i one su često uokvirene crnim ajlajnerom koji dodatno ističe njihov mistični pogled.

Šeika Moza bint Naser, Kraljica Ranija
foto: Profimedia

3. Poseta hamamu

Orjentalne kupke savršeno čiste kožu i uklanjaju toksine iz tela. Kada se žena znoji, gornji i oštećeniji sloj kože se uklanja, što daj e dodatni sjaj, elastičnost i glatkoću koži lica i tela.

2. Nega zuba

Arapkinje uvek imaju snežno bele zube, a razlog leži u jakoj oralnoh higijeni. Mnogi smatraju da je pranje zuba došlo u Evropu iz arapskih zemalja. Oni se trude da higijenu zuba održe prirodnim sredstvima.

1. Kvalitetna kozmetika na bazi ulja

Arapkinje preferiraju prirodnu kozmetiku za negu kože i kose. Da bi im kosa bila sjajna i duga one je mažu specijalnim uljima. Isto važi i za telo koje mažu i masiraju sa maslinovim uljem. Ulje tamjana, ružino i bademovo ulje smiruje kožu čineći je negovanom i zdravom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs