"KADA SAM ČUO DA IMAM KARCINOM SUZE SU MI SAME IŠLE" Ćemo je prošao kroz pakao sa zdravljem i oboleo od najteže bolesti

Pevač Amel Ćeman Ćemo do detalja je ispričao svoju tešku borbu sa karcinomom i kako je otkrio da je bolestan.

Medicina
Autor:
"KADA SAM ČUO DA IMAM KARCINOM SUZE SU MI SAME IŠLE" Ćemo je prošao kroz pakao sa zdravljem i oboleo od najteže bolesti
Pevač Ćemo oboleo je od karcinoma, Foto: Printscreen/youtube

Pre nekoliko godina, pevač Amel Ćeman Ćemo suočio se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima koji su se nizali jedan za drugim, da bi mu nakon određenog vremena saopštili najgore vesti.

Gostujući u emisiji "Ordinacija" na RTS-u do detalja je objasnio šta mu se desilo.

„Ta 2020. kao da nije ni postojala, zaista je to bila čudna godina. Ja sam imao tegobe i temperature, to je trajalo godinu dana. Kada uradim rezultate, ništa nije bilo povećano, sve je bilo u granicama normale. Dok nisam dobio infekciju apsces na gluteusu. Sve je bilo uredno sanirano, a lekar mi je rekao da to izazvao neki virus", započeo je svoju priču Ćemo.

Ćemo se susreo sa nizom zdravstvenih tegoba
Ćemo se susreo sa nizom zdravstvenih tegoba foto: Printscreen/youtube

Pevač navodi da se lekaru javio nakon što je infekcija krenula da napreduje. Srećom, rana je sanirana na vreme, tako da je izbegao sepsu. Intervencija je zahtevala konstantno tretiranje inficiranog mesta zbog čega je svakodnevno odlazio kod lekara. Zbog velike količine antibiotika dobio je gljivičnu infekciju, a ubrzo i osip po celom telu.

"Samo lice mi nije bilo zahvaćeno. To je bilo i od antibiotika, koje sam ja i kroz venu dobijao, da ne bih dobio sepsu. Život me je naučio da ne govorim jao, jel ima još nešto, jer uvek ima. Žao mi je što do ljudi ne dopire to da je samo zdravlje u životu važno. Nije ni do mene dopirala, ali onoga momenta kada se desi, onda je to bitna stvar", kaže Ćemo.

Njegovim zdravstvenim problemima tu nije bio kraj, a sledeći je bio gnojna angina.

"Boli me grlo, odem kod lekara i uzimam terapiju za anginu. Posle toga odem kod lekara i saznam da imam kandidu od antibiotika, međutim ostane mi na krajniku nešto kao karfiol. Onda konstatujem da je to izazvala mononukleoza. Meni je predloženo da to moram da otklonim, i prvobitni nalaz je bio pozitivan, ali već drugi nalaza je bio da su u pitanju maligne ćelije. Kada mi je saopšteno, ja sam to samo čuo", ispičao je Ćemo.

Dijagnoza je bila karcinom krajnika.

"Seo sam u auto i nisam mogao da krenem ni levo, ni desno i samo sam počeo da plačem. Tako sam stajao sat vremena. Prva stvar je bila da pošaljem poruku psihološkinji sa molbom kad ima prvi slobodan termin da dođem. I prvo sam to uradio i onda sam krenuo u akciju. Profesor koji me je operisao već me je prosledio kod svog kolege sa onkologije. Moji roditelji ništa o ovome nisu znali", iskreno priča Ćemo, pa dodaje:

Ćemo se uspešno oporavio i nema više nikakvih malignih promena
Ćemo se uspešno oporavio i nema više nikakvih malignih promena foto: Printscreen/youtube

"Propisana mi je bila hemioterapija. Jedno jutro sam se probudio i kao da mi je neki glas govorio – idi po još rezultata i po još mišljenja. Tako da sam ponovo otišao na reviziju i analizu tih pločica. Ispostavilo da sam radio ispravnu stvar. Profesor koji me je opet pregledao rekao je da je moj imunitet katastrofalan i da ne bi trebalo da idem na hemioterapiju, a ja sam ga poslušao, krenuo sam na imunoterapiju", ispričao je Ćemo, a poslednje mnogobrojne kontrole ukazuju da je ova teška bolest iza njega, kao i da više nema nikakvih malignih promena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs