3 FRIZURE UZ KOJE ĆETE IZGLEDATI STARIJE: Obavezno ih izbegavajte ukoliko želite da postignete mladolik izgled

U nastavku teksta saznajte koje to frizure treba da izbegavate ukoliko ne želite da izgledate starije

Nega
18:36h Autor:
3 FRIZURE UZ KOJE ĆETE IZGLEDATI STARIJE: Obavezno ih izbegavajte ukoliko želite da postignete mladolik izgled
Frizure uz koje ćete izgledati starije, Foto: Shutterstock

Promena frizure i te kako može da uiče na nečiji izgled. I dok ćemo uz neke frizure bukvalno obrisati godine sa lica , puno je i onih koje nisu najboljih izbor jer mogu da dodaju i do nekoliko godina, a to sigurno ne želite.

Starenje jeste prirodan proces i ne možemo da ga izbegnemo, ali niko ne želi da izgleda starije nego što zaista jeste. Ipak, pogrešan način oblačenja, loša šminka ili pogrešno odabrana frizura mogu da vam dodaju i do 10 godina.

U nastavku vam donosimo tri frizure koje bi trebalo da izbegavate ukoliko ne želite da izgledate starije.

Guste, "tupe" šiške

Iako su frizure sa šiškama veoma popularne i jako trendi, ono što bismo prema mišljenju frizerskih stručnjaka trebali da izbegavamo su jako guste, debele i "tupe" šiške koje mogu da dodaju godine vašem izgledu jer skreću pažnju na bore oko očiju, umesto da uokviruju lice ili naglašavaju jagodice. Takve šiške koje prelaze preko obrva trebalo bi da izbegavate jer naglašavaju svaki znak starenja na licu, objašnjavaju frizeri.

Ravne šiške mogu učiniti da izgledate starije
Ravne šiške mogu učiniti da izgledate starije foto: Profimedia

Špicasti pixie

Upečatljiva frizura kakvu je neko vreme nosila holivudska glumica Hale Beri može da naglasi nečije lepe crte lice, ali kod ove frizure treba veoma da vodite računa da prilikom stilizovanja ne izgleda previše špicasto na jer bi to moglo dodatno da istakne proređenu kosu na temenu. Ako ipak razmišljte o pixie frizuri, dobar izbor je ona sa šiškama zabačenima u jednu stranu, savetuju frizeri. Frizuru treba stilizovati tako da se sakriju mesta na kojima je kosa proređena. Kosa mora da bude ošišana tako da se dobije što više volumena, a to može da se postigne slojevima.

Previše špicasta pixie frizura nadodaje godine
Previše špicasta pixie frizura nadodaje godine foto: Michael Germana Collection / Everett / Profimedia

Srednje dugi ravan paž ili lob

Tehnički gledano, lob je zapravo samo malo duži bob. Međutim, ako kosa ne seže do brade ili do ključne kosti, može da izgleda pomalo beživotno i dosadno. Kako starimo, tako naša kosa postaje sve tanja stoga izbor frizure igra ključnu ulogu. Ako su pramenovi puno ređi, to može nekom da doda i do nekoliko godina. Ukoliko želite da izgledate mlađe, radije birajte kraće frizure poput boba ili loba koji padaju do vrata ili iznad ramena. Ukoliko vam je kosa napred proređenja najbolje rešenje je da prednji deo ošišate u blage stepenove.

Previše ravan bob može vam dodati godine
Previše ravan bob može vam dodati godine foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

frizurekosa