frizeri znaju

IZABERITE FRIZURU KOJA PODMLAĐUJE: Frizerski eksperti otkrili 2 ključna saveta za žene preko 40 godina (FOTO)

Usvojite ove savete i zablistajte!

Nega
14:21h Autor:
IZABERITE FRIZURU KOJA PODMLAĐUJE: Frizerski eksperti otkrili 2 ključna saveta za žene preko 40 godina (FOTO)
Foto: Shutterstock

Verovatno ste bezbroj puta čuli kritike na račun žena koje nose određenu frizuru, boju kose, a koja nije u skaldu sa njihovim godinama. Ono što je zapravo suštinski važno jeste prilagodljivost.

Kada je o kosi reč, bitno je frizuru prilagoditi energiji i senzibilitetu, crte lica takođe igraju određenu ulogu kada je izbor frizura u pitanju.

Izbor frizure može učiniti da izgledamo starije i obrnuto.

Frizerka i stručnjak za boje Julia Kratz otkriva 2 ključna saveta za žene starije od 40 godina.

1. KRAĆE JE BOLJE

Kosa, žena, Osmeh, Kratka Kosa
foto: Shutterstock

Što smo stariji, to nam je kosa tanja i teža za održavanje. Zato Julia Kratz ne savetuje dugu kosu. Zavisno od teksture, kosa nam može izgledati nezdravo i slomljeno, što će naš izgled učiniti starijim. To se takođe odnosi i na ekstremne stepenaste frizure, koje proređuju kosu i zato ih treba izbegavati.

Kod sede kose, dužine izgledaju vrlo brzo zanemarene: „Struktura sede kose je jako nemirna, kosa voli da strši kao male antene iz glave“, objašnjava profesionalna frizerka. Pravi izbor je kratka frizura. Kratka kosa izgleda gušće pa stoga i zdravije. To te čini daleko mlađom. Čak i prve sede vlasi izgledaju dobro uz kratku kosu.

1 / 10 Foto: Shuterstock

2. SVETLIJE NIJANSE

kosa, plavuša, plava kosa, devojka, 30 godina
foto: Shuterstock

Pravilo je jasno, što je boja tamnija, toliko izgledaš starije. To je zato što se kontrast s kožom povećava, a bore postaju izraženije. Još jedan nedostatak jeste što nakon samo nekoliko nedelja, ponovo se može videti donji deo kose prirodne boje, zbog čega se moraš stalno nanovo farbati.

Julia Kratz preporučuje da kosu ne bojiš tamnije od srednje smeđe boje. Konačno, Julia Kratz ima savet za sve koji vole nositi svoju sedu kosu i ne žele se farbati: UV zraci ili nikotin mogu uzrokovati da bela kosa dobije nepoželjnu žutu nijansu. Sjaj može pomoći protiv toga.

1 / 9 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs