probajte

ZALEĐEN KRASTAVAC JE NOVI TREND KOJI MORATE DA PROBATE: Čisti lice, posvetljuje ten, vraća sjaj! (VIDEO)

Kad kažemo TikTok, mislimo trend.

Nega
Autor:
ZALEĐEN KRASTAVAC JE NOVI TREND KOJI MORATE DA PROBATE: Čisti lice, posvetljuje ten, vraća sjaj! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

I ovog puta je reč o bjuti trendu, i to jednom krajnje efikasnom i jednostavnom za izvesti. Da, da, svi znamo da ne postoji ništa bolje nego kad se profesionalac bavi vašom kožom (mada se vaš novčanik verovatno ne bi složio). Ipak, TikTok je nepresušan izvor raznih beauty ludosti kojima je nekad zaista nemoguće odoleti - a nekad ih treba izbegavati po svaku cenu. Uradi sam akcije postale su ultra-popularne, posebno sa uputstvima u vidu snimka od svega 30ak sekundi, pogotovo danas kada je, u brzini života u koju smo se svi manje ili više upleli, ležanje na tročasovnom tretmanu višestruki luksuz.

Najnoviji trik koji je preplavio društvene mreže svodi se na navodno čudotvornu moć zaleđenog krastavca, odnosno masaže lica istim. Za ovaj trik biće vam potrebno svega pet minuta, a možete očekivati efekte koji traju mnogo mnogo duže. Možda je inspiracija za zaleđene krastavce jedan prethodni trend - led i korišćenje istog za smanjivanje crvenila i otečenosti lica, tu su i roleri, koji su iako imaju dugu tradiciju kao (posebno u Japanu), tek nedavno su doživeli pravu ekspanziju. Da li pomenutim redosledom ili ne, tek stigli smo i do njegovog visočanstva - zaleđenog krastavca.

U ČEMU JE TAČNO TRIK?

Prosto rečeno - žene su počele da umesto rolera koriste zaleđene krastavce. Hešteg #FrozenCucumberHackima broji preko 12 million pregleda, a brojke i dalje rastu. Dakle, zaleđeni krastavac služi za masiranje kože i navodno uklanja nepravilnosti i pomaže u posvetljivanju tamne kože ispod očiju. Mnoge devojke kombinuju i roler i zaleđeni krstavac, odnosno lice najpre masiraju krastavcem, a potom i rolerom za najoptimalniji efekat.

KOJI SU BENEFITI KORIŠĆENJA ZALEĐENOG KRASTAVCA U NEZI KOŽE?

Budući da sadrži 96% vode, krastavac je prirodno hidratantno sredstvo. On pomaže u borbi protiv otečenih kapaka i otečenosti lica uopšte, kao i kod upalnih procesa. Hidrira kožu, pomaže u borbi protiv akni i daje koži svež izgled posle svega nekoliko minuta masaže. Ukoliko se vratimo na “običan” krastavac, odnosno njegovo stavljanje ispod očiju, i to radi posao - budući da ima osvežavajuće dejstvo i visok nivo vitamina C. Upravo ovaj sastojak vremenom daje koži blistav izgled, pospešuje proizvodnju kolagena i štiti je od zagađenja. Ipak, treba biti obazriv, jer preterana upotreba može dovesti do iritacije. Što se tiče higijene, najbolje je da se isečeni deo stavi u kesicu i zaledi do upotrebe. Ne zaboravimo jedno zlatno pravilo - hrana se lako kvari i zato je bolje stavljati je u stomak, nego na lice.

@alexaraeloebel

Reply to @marissaablairr @dermdoctor

♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

DA LI ZAISTA RADI?

Nemojte očekivati blistavo svetlu kože posle prve masaže, ali definitivno se možete nadati da će je umiriti i ukloniti one iritantne crvene tačkice. Najoptimalnija kombinacija jeste masaža od 5 do 15 minuta, a potom redovno nanošenje hidratantne kreme i SPF-a. Masaža može biti jednako prijatna i kao deo večernje nege, pred spavanje. Ipak, ovo će pre biti deo letnje, nego zimske bjuti rutine. Ema Fris, jedna od TikTokerki koja je probala ovaj trend, navodi da je prve ozbiljne promene primetila posla 17 dana masaže u kontinuitetu - nepravilnosti na njenom licu su se u velikoj meri povukle. Ne preostaje vam ništa drugo nego da i sami isprobate i proverite.

@emmafreece

Reply to @samantha.d15 Day 17 of icing my face with a frozen cucumber!? #frozencucumberhack #skinhack #lifehack #beautysecrets #glowingskin #skincare

♬ original sound - emmafreece
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs