OLOVKU I PAPIR U RUKE

OVAKO KOREANKE ČUVAJU SVOJE LICE: 10 pravila od kojih ne odstupaju - NIKADA!

Savršen ten poput alabastera, glatka, ujednačena, prozračna koža koja ima zdrav sjaj, večna mladost, epiteti su koji se vezuju za lepotu Koreanki koje uglavnom izgledaju mnogo mlađe od godina koje nose. Tačno je da u tome velikog udela ima genetika, ali u

Nega
Autor:
OVAKO KOREANKE ČUVAJU SVOJE LICE: 10 pravila od kojih ne odstupaju - NIKADA!
Foto: Shutterstock

Njihov pristup negovanju je holistički, što podrazumeva zdrav način života - unose dovoljno tečnosti, ishrana im je bazirana na zdravim namirnicama sa dosta ribe, povrća i voća, vode računa o kvalitetnom snu, jer je to period kada se revitalizuje ceo organizam.

Pored urednog svakodnevnog životnog ritma, tajna dnevne rutine Koreanki krije se i u redosledu nanošenja kozmetičkih proizvoda i njihovoj redovnoj primeni.

Koraci nege koje Koreanke primenjuju izgledaju ovako:

1. DVOSTRUKO ČIŠĆENJE LICA

Prvi korak se sastoji u uklanjanju šminke i kreme za sunčanje uljanim sredstvom za čišćenje lica, posle čega se koža još jednom dubinski čisti sredstvom u obliku pene. Ovaj kork ima za cilja da temeljno očisti pore, efikasno ukloni sve nečistoće, znoj.

2. MASAŽA LICA

Ovaj ritual je neizostavan i iziskuje svega nekoliko minuta, a efekti su fantastični, pogotovo kad se kontinuirano primenjuje. Masažom se stimuliše cirkulacija epiderma i odlična je priprema za proizvode koji se posle toga nanose. Takođe pomaže u smirivanju limfnih žlezda na licu i vratu koje su odgovorne za izazivanje natečenosti.

3. PILING JE ZAKON

Jedan od stubova korejske rutine je piling. Možete odabrati fizički ili hemijski piling u zavisnosti od tipa kože, ali pazite da bude nežan i namenjen vašem tipu kože. Eksfolijatori uklanjaju mrtav sloj ćelija čineći kožu svežom - što je odlična praksa protiv starenja. Ali povedite računa koliko često to radite, jer može oštetiti i iritirati kožu. Jednom nedeljno je optimalno, mada može i češće ako to vašoj koži prija.

4. TONIK

Posle čišćenja, pH vrednosti kože naglo poraste i zato je važno koristiti tonik. Toneri hidriraju, regulišu pH i omekšavaju kožu, pripremajući je za naredne korake nege. Hidrirana koža efikasnije upija proizvode. Ukoliko želite vidljive rezultate protiv oštećenja, poput akni i sitnih bora, birjate tonike koji sadrže AHA i BHA kiseline.

5. SERUM ILI AMPULE

Ništa ne deluje bolje od seruma ili ampule, jer je reč o koncentraciji aktivnih sastojaka koji ciljano deluju. Koreanke nikada ne izostavljaju serum, već im je on osnova za kremu koju posle stavljaju.

6. HIDRATANTNA KREMA

Ovo je obično poslednji korak korejske rutine nege kože. U zavisnosti od potreba kože, koriste hidratantnu kremu, gel ili ulje, ali je važan i način nanošenja, proizvod uvek stavljaju od podbratka prema gore, jer se na taj način stimuliše elastičnost kože.

7. PRAVILO 10 SEKUNDI

Kako bi koža bila čista, zdrava i sveža, hidratantnu kremu nanose 10 sekundi odmah nakon tuširanja. Pore se nakon tuširanja rašire i krema se brže upija.

8. MASKA ZA LICE

Korejska rutina nege kože ostaje potpuno nepotpuna bez maske. Neverovatno, ali istinito, one je koriste najmanje dvaput od čak sedam puta nedeljno, odnosno svaki dan. Važan je odabir maske, da bude lagana i osvežavajuća, bez teških, agresivnih sastojaka. Redovnom primenom, rezultati su uočljivi. Ali pazite da masku ne ostavite duže od propisanog vremena jer će početi da isisava vlagu iz kože.

9. KREMA ZA PREDEO OKO OČIJU

Večernji ritual podrazumeva okoloočnu kremu, jer je predeo oko očiju mnogo tanji i delikatniji od ostatka lica i zato zaslužuje posebnu negu i pažnju, čemu Koreanke pridaju veliki značaj.

10. MASAŽA TOPLIM PEŠKIROM

Frotirski peškir namoče vrućom vodom (pazite na temperaturu), prekriju njime lice i onda rade blagu masažu. Nakon 15 minuta sklanjaju peškir i nanose prirodno, hranljivo ulje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs