saznajte više

PREVELIKI UNOS VODE MOŽE BITI RAZLOG: 5 aktivnosti koje nam isušuju kožu!

Kada bismo samo uspeli da pronađemo adekvatnu hidrantnu kremu, svi naši problemi sa kožom bi istog trenutka nestali. Ovo je stav mnogih dama, međutim, prava istina je da nas svrab i suva koža mogu mučiti i kada redovno koristimo najskuplje losione i kreme. Zbog čega je to tako?

Nega
Autor:
PREVELIKI UNOS VODE MOŽE BITI RAZLOG: 5 aktivnosti koje nam isušuju kožu!
Foto: Shutterstock

Pa, glavni razlog leži u činjenici da praktikujemo neke aktivnosti koje dovode do dehidracije kože, a u narednim redovima ćemo vam otkriti pet takvih loših navika.

Preveliki unos vode

Možda vam se čini paradoksalnim, ali lek za suvu kožu nije preterana konzumacija vode. Mada je redovna hidratacija ključna za zdravlje našeg tela, često ispijanje vode može dovesti do toga da organizam izgubi neophodne minerale za njegovo pravilno funkcionisanje, što za posledicu može imati sušenje kože.

Predugo tuširanje

Tuširanje posle napornog dana je odličan način da se opustite, ali nije preporučljivo predugo biti pod tušem, posebno ako vam je stalo da imate glatku kožu. Naime, topla voda uklanja prirodnu vlagu i masti sa vaše kože, koje joj pomažu da ne bude suva. Iz tog razloga, stručnjaci preporučuju tuširanje mlakom ili prohladnom vodom uz korišćenje blagih sapuna koji neće ukloniti zaštitni sloj vaše kože.

Nanošenje hidrantne kreme u pogrešno vreme

Stavljanje hidrantne kreme na kožu u pravo vreme omogućiće vam da imate najveće koristi od nje. Većina žena je nanosi na lice nakon umivanja i brisanja lica peškirom. To je pogrešno. Efekti od kreme će biti bolji ako je nanesete na lice, ali i druge delove tela, dok je koža još vlažna. Isto praktikuju i Koreanke, a poznato je da one imaju savršenu kožu.

Spavanje bez čarapa

Spavanje u čarapama može vam pomoći da imate kvalitetniji san i izbegnete nazeb. Ova praksa je takođe korisna i ako ne želite da se probudite sa suvim stopalima. Naravno, ona je najdelotvornija u kombinaciji sa korišćenjem hidrantne kreme.

Prevelika konzumacija jaja

Jaja su veliki izvor proteina i vitamina A. Kada se konzumiraju u velikim količinama, međutim, ona mogu da izazovu sušenje kože. Dobra vest za sve one koji ne mogu da zamisle doručak bez jutarnjeg omleta je da se ovaj problem ne javlja u slučaju konzumacije do tri jaja dnevno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs