nikad nije kasno da krenete

KOŽA OVE REGIJE JE NEŽNIJA OD LICA: 3 ključna koraka koja pomažu da sačuvate mladolik izgled vrata! (VIDEO)

Anti-age saveti su najpotrebniji upravo za ovaj deo tela.

Nega
Autor:
KOŽA OVE REGIJE JE NEŽNIJA OD LICA: 3 ključna koraka koja pomažu da sačuvate mladolik izgled vrata! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Procena je da nivo kolagena sa trideset godina počinje da opada za 1% godišnje. Koža postaje krhkija, a time i podložnija uticaju agresivnih faktora kojima je svakodnevno izložena - UV zraci, zagađenje, vremenski uslovi. Ten je bleđi, a nije neuobičajeno ni da se pojave prvi tragovi hiperpigmentacije.

Manje je poznato da je su dekolte i vrat jedni od najosetljivijih delova našeg tela. Koža dekoltea je izuzetno tanka i ne podržava je nijedan mišić. Samim tim, ova regija je nežnija čak i od kože lica! Slično je i sa regijom vrata, za koju je takođe neophodan poseban tretman prilikom nege.

Ukoliko želimo da korigujemo prve znake starenja i usporimo nastanak novih, evo tri koraka uz koje će rezultati ubrzo biti vidljivi i postojani.

1. Vežbe

Da bi se održao lep izgled vrata i dekoltea, male vežbe su ipak neophodne. Dobre vesti, postoje lagane i jednostavne vežbe koje možete raditi bilo gde i bilo kada u toku dana!

Guranje čelom

Stavite jednu ruku na čelo. Gurnite glavu na ruku nedozvoljavajući da se glava pomeri napred. Zadržite ovu poziciju 10 sekundi. Zatim držite obe ruke iza glave, potiskujući vratom unazad. Zadržite 10 sekundi.

Poljubac

Sedite ispravljenih leđa. Podignite glavu tako da vam brada bude usmerena ka plafonu sa zatvorenim usnama. Postavite usne u formu kao da ćete poljubiti nekoga. Ponovite 10 puta.

Žvakanje

Sedite ispravljenih leđa. Podignite glavu unazad tako da vam brada bude usmerena ka plafonu. Držite usne zatvorene i napravite pokret koji imitira žvakanje. Ponovite 10 puta.

2. Zaštita od sunca

Regije vrata i dekoltea posebno su osetljive na štetan uticaj UV zračenja koje neminovno utiče na prerano starenje kože. Stoga je neophodno da ovo područje redovno štitite kremama sa visokim zaštitnim faktorom.

3. Hidratacija

Jedna od karakteristika kože na našem dekolteu i vratu, osim što je vrlo tanka, jeste i to što je siromašna lojnim žlezdama. Bez hidratacije, koža se suši i brže pokazuje znake starenja. Taj rok ćemo odložiti primenom dnevne hidratantne kreme na ovim osetljivim područjima.

Odaberite kvalitetnu kremu, ali onu finije, gelaste strukture, jer će previše bogata i masnija krema opustiti I omekšati kožu dodatno. Jednom sedmično, dozvoljeno je laganim pokretima uraditi izuzetno nežan piling. Hidriranje je dobro, a stimulacija kolagena je još bolja. Da biste to uradili, retinol je aktivna supstanca izbora. On stimuliše obnavljanje ćelija i deluje protiv tamnih mrlja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs