saznajte više

UPROPASTILI STE OBRVE. BEZ PANIKE: Evo kako da popravite situaciju u samo par poteza!

Imali ste nesrećan slučaj u koji su upleteni pinceta i obrve? Možda ste hteli da isprobate novi trend i izblajhali obrve pa se sada sakrivate u kući? Ne brinite, dešava se svima - čak i najboljima - a mi smo tu da pomognemo.

Nega
Autor:
Foto: Thinkstock

Donosimo vam savete kako da se izvučete iz svake čupave situacije (nadamo se da nije prerano da se šalite na svoj račun), skrolujte i nema na čemu.

PRETERALI SE SA ČUPANJEM

Ovaj nemili scenario, nažalost ima dve varijacije na temu: jedna jeste da ste greškom počupali nekoliko dlačica koje nije trebalo pa sada imate “rupu”, a drugi (realno gori) jeste da ste obrve namerno tanjili godinama i sada (kao) da više neće da rastu.

U prvom slučaju, realno rešenje jeste da sačekate dok se rupa ne popuni, a u međuvremenu se poslužite šminkom da zamaskirate problem. Na raspolaganju vam stoji sijaset olovaka, pudera, gelova i maskara za obrve, a ukoliko vam je svakodnevna obaveza mrska - tu je trajno iscrtavanje koje se može koristiti i u ove svrhe. Najvažnija stvar jeste da odaberete boju koja se slaže i stapa sa vašom bojom obrva kako se ne bi primećivala razlika.

Drugi slučaj jeste komplikovaniji i zahteva više vremena. Potrebno vam je bar 6 meseci da biste mogli da sagledate u kojoj meri će se obrve vratiti na staro (ili ne), a zatim, ukoliko i dalje niste zadovoljni dolazi vreme da se odlučite za neku vrstu trajnog iscrtavanja. Microblading je tehnika koja može da izgleda veoma prirodno i imitira prirodne dlačice, a traje bar godinu dana (uz male popravke).

IZBLAJHALI STE OBRVE - I SAD SE KAJETE

Ok, sve razumemo, hteli ste da probate nešto novo ali ste shvatili da nije ono što ste zamislili tek kad je bilo kasno. Kao prvo, svaka čast za hrabrost. Kao drugo, razmislite u čemu je tačno problem.

Da li vam se izblajhane obrve ne sviđaju zato što vam ne odgovara to koliko su svetle ili vam ne odgovara njihov ton? Ukoliko je problem sam ton, nanesite na njih ljubičasti toner ili šampon za toniranje plave kose. Ako je u pitanju sama boja, nabavite farbu za bradu i prebojite ih u tamnije - ali pazite da ne zamažete ništa okolo (namažite kožu oko obrva vazelinom i greške ćete svesti na minimum).

PRETERALI STE SA BOJOM

I sad su vam obrve isuviše tamne. Za početak, udahnite duboko i - opustite se. Farba za obrve neposredno nakon farbanja uvek izgleda tamnije nego na duge staze pošto se brzo ispira. Dakle, već za nekoliko dana trebalo bi da posvetli pa je najbolje da sačekate koji dan kako biste imali realnu sliku stanja. U svakom slučaju, farba će se vremenom potpuno isprati ali dok do toga ne dođe može proći od 3 do čak 8 nedelja.

Bez panike. Naoružajte se strpljenjem i kozmetikom. Obrve čistite dnevno sredstvom za skidanje šminke na bazi ulja, perite ih nekoliko puta nedeljno šamponom namenjenim za intenzivno čišćenje koji će brže skinuti boju sa njih, a u međuvremenu koristite gel za obrve u svetlijoj nijansi.

RAŠČUPANE OBRVE

Za ovo niste “sami krivi”, genetika zna da se poigra sa svakim i sa njom nema šale, ali ima rešenje, a zove se laminacija obrva. Radi se o proceduri koja je poput mini-vala za obrve i koja će ih držati savršeno začešljanim kao da ste ih upravo zagladili sapunom za obrve.

ASIMETRIČNE OBRVE

Da se razumemo, sve ali ama baš sve obrve na svetu su asimetrične, možemo samo da pričamo o tome koliko. Ukoliko ste se malo zaneli pa ih pogrešno išupali i/ili skratili, vreme je da se naoružate šminkom, baš kao kada slučajno u njima napravite “rupu”. Ili ošišajte šiške. Ali to je već drugi par rukavica, zar ne?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...