saznajte više

Ako u frižideru imate ove namirnice, uštedećete brdo para: Napravite sami masku, piling i kremu za lice!

Da napravite maske, pilinge i kreme...

Nega
Autor:
Ako u frižideru imate ove namirnice, uštedećete brdo para: Napravite sami masku, piling i kremu za lice!
Foto: Shutterstock

Svima nam je poznata situacija kada hitno moramo da koristimo masku za lice, piling ili kremu, ali ništa prikladno nije pri ruci. U takvoj situaciji mogu da pomognu obični proizvodi koje imate u frižideru - uostalom, naša hrana sadrži veliku količinu vitamina i mikroelemenata.

Prikupili smo 5 proizvoda koji se mogu bezbedno koristiti u kozmetičke svrhe - i koje uvek treba držati u frižideru.

Avokado

foto: Shutterstock

Avokado nije samo ukusna hrana koju volimo da jedemo za doručak, ručak i večeru, već je i izvor mnogih vitamina. Sadrži masne kiseline, vitamine grupa A, B, E i C, kao i antioksidante, omega-6 i mnoge druge korisne mikroelemente. Stoga se avokado može koristiti u domaćim maskama za lice. Najjednostavniji recepti su mešanje avokada sa medom ili bananom i nanošenje na kožu. Osigurava se željeni efekat.

Kokosovo ulje

foto: Shutterstock

Još jedan neizostavan proizvod za lepotu je kokosovo ulje, koje savršeno hidrira kožu i kosu. Možete ga bezbedno primeniti bilo gde, ali budite oprezni sa kosom. Konzistentnost ulja može učiniti vašu kosu masnom i neurednom.

Aloja

foto: Shutterstock

Aloja je veoma korisna za kožu i kosu, kao i za celo telo. Poboljšava ten, vlaži i zateže kožu, sužava pore, ublažava upale i iritacije, pa čak i štiti od UV zračenja. Veoma je lako koristiti aloju u kozmetičke svrhe: samo očistite kožu sa lista biljke, uzmite gel, nanesite ga na željeni deo, ostavite 20 minuta i isperite vodom.

Limun

foto: Shutterstock

U kozmetičke svrhe, limun se koristi za čišćenje pora, oslobađanje od masnog sjaja i zarastanje ožiljaka. Pored toga, može vam pomoći da svoj ten učinite blistavijim i zdravijim. Isecite kriške limuna i rasporedite ih preko svog lica, a nakon 20 minuta, umijte se toplom vodom.

Krastavac

foto: Shutterstock

Sigurni smo da je ovo povrće uvek u vašem frižideru. Pored dobro poznatog osvežavajućeg efekta, koji se može postići stavljanjem krastavaca preko očiju, od njega možete napraviti i koristan kućni piling. Da biste to uradili, napravite ovsenu kašu i dodajte joj celulozu krastavca. Nanesite na lice, pustite da se stvrdne i isperite toplom vodom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs