NAJČISTIJI PRIRODNI PREPARAT

Detoks maska od gline preporodiće lice: Sve nečistoće, bubuljice i nepravilnosti nestaju kao rukom odnešene!(RECEPT)

Glina je višestruko korisna za vašu kožu lica, ali i tela

Nega
Autor:
Detoks maska od gline preporodiće lice: Sve nečistoće, bubuljice i nepravilnosti nestaju kao rukom odnešene!(RECEPT)
Foto: Profimedia

Naročito izazovan period je leto, kada je koža u velikoj meri izložena zracima Sunca, ali i znoju, prečestom umivanju i aktivnijoj upotrebi šminke. U tom pogledu, vašoj koži lica je potrebna detoksikacija. Termin detoks koristi se kako bi se opisao postupak dubinskog čišćenja, i oslobađanja kože svih negativnih činioca. Ono što vam danas predstavljamo je novi trend u svetu nege kože, a on se ogleda u uporebi maske za lice od gline.

ZAŠTO BAŠ GLINA?

Postoji više vrsta gline koje se mogu koristiti za negu lepote. One se razlikuju po boji i svom poreklu. Naša tema danas je prirodna zelena glina, koja je savršena za probleme sa bubuljicama i mitiserima na licu. Njena glavna funkcija je efikasno uklanjanje nečistoća sa lica i uspostavljanje ravnoteže ispod kože.

Zelena glina nastaje razgradnjom vulkanskih stena i zapravo predstavlja najčistiji biljni materijal koji možete staviti na svoju kožu. Bogata magnezijumom, kalcijumom, aluminijumom, fosforom, cinkom, bakrom, a naročito silicijumom, glina predstavlja ultimativno rešenje za najčešće probleme na koži. Minerali u glini štite i obnavljaju površinski sloj kože, dajući mu blistav izgled i glatkoću.

UPOTREBA GLINE

Od davnina se glina upotrebljava za negu lepote, ali je tek od nedavno postalo opšte učestalo njeno korišćenje u obliku maske za lice. Osim kao maska, glina se može koristiti i kao kupka za telo, kako bi koža celom svojom dužinom dobila neophodno pročišćenje. Lekovita svojstva gline nadopunjuju se i njenim delovanjem na smanjenje vidljivih bora i zatezanje kože lica. Meka i elastična koža, poboljšan tonus i svetliji ten, ono su što možete očekivati nakon redovne upotrebe maski za lice sa glinom.

DETOKS MASKA – PRIPREMA

Maska od gline idealna je za negu kako suve, tako i masne kože. Nije je preporučljivo koristiti više od dva puta mesečno. Lako se priprema i još lakše primenjuje. U drvenoj ili staklenoj posudi potrebno je razmutiti glinu prema uputstvu (ako se koristi ona u prahu) ili naneti masku u obliku kreme na lice. Potom sačekati da se osuši i isprati mlakom vodom.

(Stil.kurir.rs/Ženskimagazin)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs