Sastojci:
- 700 g kokosovog mleka
- 4 kašike javorovog sirupa
- 2 kašike kurkume u prahu
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 kašičice cimeta u prahu
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 vanilin šećer
- na vrh noža soli
- 50 g koštunjavog voća
Priprema: U šerpu sipajte sve sastojke osim koštunjavog voća i polako zagrejte na tihoj vatri. Nemojte dozvoliti da mešavina provri, već sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi.
Prespite u činiju u kojoj možete da mutite mešavinu mikserom i koja može da vam stane u zamrzivač. Na svakih pola sata izmutite mešavinu. Dok je tečna, radite to žicom, a kad počne da se zamrzava, nastavite mikserom. Svaki put vratite u zamrzivač. Ovo ponovite 5-6 puta, a pred kraj ćete morati da mikser uključite na najnižu brzinu.
Pred služenje, izvadite sladoled na kratko da ga lakše oblikujete kašikom.
Koštunjavo voće po izboru - lešnike, orahe ili pistaće - sitno naseckajte i pospite preko sladoleda pred samo služenje.