nega

Saveti za savršen letnji dekolte: Svaka haljina će vam stajati kao salivena!

Lep dekolte se odraz ženstvenosti, a u nastavku saznajte kako da dostignete savršenstvo

Nega
10:03h Autor:
Saveti za savršen letnji dekolte: Svaka haljina će vam stajati kao salivena!
Foto: Shutterstock

San svake žene je da ima lep dekolte i čvrsto oblikovane grudi.

Ali, koža vrata i dekoltea je veoma nežna, dva puta tanja od kože lica, te je potrebna posebna nega.

Stoga, donosimo vam savete na koje načine možete negovati kožu vašeg poprsja da bi vam svaka letnja haljina i košulja stajala kao salivena.

Dobar odabir brushaltera

Ukoliko ste onih žena sa bujnim grudima, nikako nemojte birati čipkaste brushaltere. Prilikom odabira bitan je kvalitet i dobra potpora.

Sa druge strane, ako imate manje grudi, za vas je rešenje u vidu postavljenih grudnjaka bez žice! Savšeni za letnje temperature.

A šta nositi za trening? Bitno je nositi top koji ima barem srednju potpornu jačinu jer kod dekoltea ligamenti brže pucaju, te na taj način grudi gube elastičnost.

Maske za lice zlata vredne: Otkrijte moć banane za vašu kožu lica! Vratiće vreme unazad, a koža će zablistati! (RECEPTI)

foto: Profimedia / Ilustracija

Tuširanje u vodi umerene toplote

Iako biste za vreme paklenih vrućina tokom leta radije po sebi polili kantu hladne vode, to zapravo nije dobro za naš dekolte.

Naime, najbolje je tuširati se optimalnom umerenom temperaturom jer vruća voda smanjuje elastičnost kože, dok hladna može da "šokira" gornji sloj kože.

Piling kože

Piling kože u predelu vrata, grudi i ramena je veoma bitan. Na taj način ćete ukloniti sve mrtve ćelije kože i regenerisati kožu.

Za osetljivu kožu najbolje je koristiti piling sa sitnim granulama u vidu pilinga od kafe ili smeđeg šećera.

Maske za lice zlata vredne: Otkrijte moć banane za vašu kožu lica! Vratiće vreme unazad, a koža će zablistati! (RECEPTI)

foto: Shutterstock

Čuvanje dobre linije

Održavanje zdrave kilaže je bitno kako zbog zdravlja, tako i lepote kože.

Kao što intenzivnim mršavljenjem koža ne stigne na brzinu da se regeneriše, te zbog gubitka masnoće ostane višak kože, naglim jačnjem postaje sklonija pucanju. Tako može doći i do pojave strija u predelu grudi.

Stoga, bitno je na vreme kožu mazati uljima koji će ublažiti nastanak strija.

Svesnost o opasnosti UV zračenja

Svi znamo koliko koliko je bitna zaštita kože od preteranog izlaganja sunčevim zracima.

Zbor preteranog crvenila uzrokovanih izlaganju sunčevim zracima kože ona gubi elastičnost, smanjuje se nivo kolagena, pa koža postaje manje elastična.

Zbog toga, moguće je da sam dekolte izgleda znatno starije od lica.

Konturiranje dekoltea

Trendovi u šminkanju se menjaju, ali i prenose sa lica na grudi. Iako pojam konturisanja postoji jos od 60 – ih godina prošlog veka, pravu popularnost ovom načinu šminkanja, doneo je šminker Kim Kardašijan.

Naime, ovaj trik podrazumeva da naglasite liniju iznad grudi u obliku slova “V”, zatim naglasite ključne kosti, te blendujete tamnmi puderom, prvo četkom, pa vlažnim sunđeromnaglasi liniju iznad grudi u obliku slova “V”. Zatim naglasite ključne kosti i krenete da blenduje tamni puder, prvo četkom, pa vlažnim sunđerom.

Uz pomoć ove tehnike vaše poprsje će izgledati veće i bujnije, a ispravićete sitne nesavršenosti.

Insulin dijeta: Jedini način ishrane koji zauvek skida višak kilograma!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs