lepši i mladoliki izgled kože

Saznajte sve o rolerima za masažu lica: Oni su deo svakodnevne rutine Sindi Kraford i Megan Markl!

Roleri za lice postali su veoma popularan proizvod za negu među damama. Tajna je u sastavu, u kome se nalaze minerali žad i kvarc, te ne čudi što su deo svakodnevne rutine Mirande Ker, Megan Markl, Vanese Hadžens, kao i Sindi Kraford.

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

One su otkrile kako im masaža lica veoma prija, te da ima blagotvorna dejstva na kožu. Sa druge strane, pojedine žene i dalje nisu sigurne kako se roleri pravilno koriste, te ne prepoznaju njihov značaj. Stoga, za početak, treba napomenuti kako je i licu potrebna masaža, poput one koju priuštimo leđima i ostatku tela. Prema rečima dermatologa Pabla Umberta, stimulacija mišića pomaže da održimo lepši i mladoliki izgled. Tajna je u cirkulaciji i limfnoj drenaži, čime se omogućava lakše upijanje proizvoda za negu, kao i sinteza i stvaranje kolagena.

Kako se koriste roleri od žada i kvarca?

Prvi korak je temeljno čišćenje lica, a zatim je potrebno naneti kremu, serum ili drugi preparat za negu. Kada koža dobro upije, možete preći na roler, tako što ćete pratiti preporučen pravac poteza, od unutra ka spolja, posebno u predelu brade. Čelo se masira od obrva nagore, a središnji deo lica – od nosa ka slepoočnicama, blagim potezom nagore, a zatim i od nosa ka ušima.

Nega lica u 20-im i 30-im godinama: Važno je da znate šta vašoj koži treba!

foto: Shutterstock

Kakav roler izabrati?

Postoje roleri različitih veličina i namena, te je dobro razmisliti pre kupovine. Ukoliko je roler manji, najbolje je da se koristi u predelu podočnjaka, potezima od suznog kanala ka uglu obrve. Nešto veći roleri mogu se primeniti za masažu obraza i jagodične kosti.

Koliko masaža treba da traje?

Najbolje je između 5 i 10 minuta, jer iako je fokus na licu, ne treba zanemariti ni predeo vrata. Za bolji efekat, odložite ga u frižider, jer je hladnoća bitan faktor tokom masaže lica. Takođe, važno je biti istrajan i svakog dana izdvojiti vreme za to.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs