EFIKASNA!

Ovaj ukusni citrus je blagodet i za kožu lica: Isprobajte masku od mandarine i podarite koži novu mladost! (RECEPT)

Mandarine svi volimo da jedemo, ali mali je poznato da njen vitaminski sastav utiče jako blagotvorno na našu kožu.

Nega
Autor:
Ovaj ukusni citrus je blagodet i za kožu lica: Isprobajte masku od mandarine i podarite koži novu mladost! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Zbog visokog procenta vitamina C i B, kao i kalijuma, magnezijuma i folne kiseline, mandarine su idealna hrana, ne samo za naše telo, već i za našu kožu.

Masku za lice od mandarine možete veoma lako i jednostavno napraviti kod kuće, a ona će učiniti da vaša koža vrati sjaj i elastičnost, bude nahranjena i hidrirana, a smiriće i upalne procese, kakvi su akne, rozacea i crvenilo kože.

Masku od mandarine možete napraviti tako što ćete u svež sok od dve mandarine umočiti čistu gazu i staviti je na svoje lice i vrat. Masku držite na licu oko 20 minuta, a nakon toga se umijte mlakom vodom i lice namažite hidratantnom kremom. Ova maska će učini da koža deluje svežije i zdravije, a ujedno će biti nahranjena i obnovljena.

Ako imate suvu kožu, možete je negovati maskom od svežeg soka od mandarine i kašike pavlake. Mešavinu namažite na čisto lice i držite oko 20 minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom. Ova maska preporučuje se jednom nedeljno.

Za kožu koja je sklona aknama, odlična je maska od mešavine svežeg kvasca i nekoliko kapi svežeg soka od mandarine. Masku nanesite na očišćeno i umiveno lice i ostavite je dok se ne osuši i ne stegne. Umite se potom mlakom vodom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs