Čuvar zdravlja i lepote

Čudotvorni žuti noćurak: Prirodno rešenje za ženske probleme, osteoporozu, artritis i kožna oboljenja!

Iako je medicina dosta napredovala, neki lekovi iz prirode su nezamenjljivi

Nega
09:31h Autor:
Foto: Profimedia

Žuti noćurak ima veliki broj benefita za organizam, pa ne čudi što se decenijama unazad koristi u svrhu lečenja mnogih bolesti. Od onih bezalenih do težih oboljenja. 

 

Žuti noćurak je biljka koja dolazi sa američkog kontinenta, ali uspeva i kod nas i mnoge porodice ga i gaje. Ono što je specifično kod ove biljke, su cvetovi jarko žute boje po kojima je i dobio naziv. Drugi deo naziva, noćurak, dobio je jer se njegovi cvetovi otvaraju tek kada padne mrak, a zatvaraju sa prvim zracima sunca. 

 

Vodič za savršen izbor parfema: Kako da izaberete miris koji će vam savršeno pristajati!

Ono po čemu je posebna ova biljka jeste sadržaj esencijalnih masnih kiselina, ali i, najvažnije, sadržaju gama linolenske kiseline. Upravo ova kiselina je toliko važna za organizam, jer dobro utiče na hormone, posebno na prostaglandin.

 

Ovaj hormon utiče na snižavanje krvnog pritiska, na zdravlje kože, na insulin, poboljšava imunitet, održava nivo tečnosti u našem organizmu i još mnogo toga.

 

Ulje žutog noćurka je veoma dobro za mnoge poremećaje, od onih bezazlenih do zaista ozbiljnih bolesti. Naime, žuti noćurak može da pomogne prvenstveno ženama i tu zaista ima široku primenu. Odličan je za ublažavanje simptoma pms-a, zatim kod bolnih mestruacija i kod neplodnosti.

 

Kažite zbogom borama: Otkrivamo tajnu podmlađene kože bez hiruških intervencija!

Koristi se i u kozmetičke svrhe, jer može da podstakne rast kose i noktiju, a pozitivan uticaj ima i na izgled kože.

 

On leči i ozbiljinije poremećaje ili bar ublažava posledice ozbiljnijih bolesti. Koristi se u procesu lećenje alkoholizma. Koristan je kod pacijenata koji imaju osteoporozu, artritis, kao i kod osoba koje pate od hroničnog umora.

 

Delotvoran je i kada je u pitanju rak ili multipla skleroza, kod bolesti srca, nevrnog sistema, dijabetesa i krvnih sudova. Potvrđeno je pozitivno dejstvo na ublažavanje simptoma Alchajmerove, ali i Parkinsonove bolesti.

 

Žuti noćurak možete da nađete u raznim oblicima, a u najvećoj meri se koriste uljane kapi.

 

Nauka donosi neverovatne činjenice: Ako želite da smršate u ovo vreme nikako ne smete da jedete!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs