Neguijte se kao holivudske zvezde

Sve holivudske lepotice od Eme Stoun do Džulije Roberts ga koriste: Ovo ulje je zaslužno za njihov blistav izgled!

Pomislili biste da troše gomilu novca na negu svoje kože i kose, ali iznenadiće vas činjenica da je za njihov blistav izgled zaslužan sastojak, koji sigurno i vi već imate u svojoj kuhinji

Nega
18:24h Autor:
Sve holivudske lepotice od Eme Stoun do Džulije Roberts ga koriste: Ovo ulje je zaslužno za njihov blistav izgled!
Foto: Reuters

Sve holivudske lepotice koje mogu da se pohvale blistavim tenom koriste upravo ovo ulje, koje sigurno već imate u svom domu. Reč je o maslinovom ulju, proizvodu za koji vam neće biti potrebno da izdvojite bogatstvo, a učiniće pravo čudo za kosu, ten i kožu generalno, jer je njegova primena višestruka.

Ovaj sastojak je ključan za negu, pa se decenijama unazad koristi u bjuti industriji.

Šta je o tačno tako posebno u ovom tečnom čudu?

Ema Stoun je izjavila za jedan magazin: "Ja sam na većinu stvari i sastojaka iz kozmetičkih sredstava alergična, osim na maslinovo ulje, a ono mi je sasvim dovoljno da bi moja koža bila u najboljem mogućem stanju".

Naučnici tvrde: Redovno konzumiranje ove namirnice sprečava rak debelog creva!

Za osobe koji imaju osetljivu kožu, maslinovo ulje, je pravi spas.

"Pored svog kreveta uvek imam veliku bocu maslinovog ulja i kada osetim da mi je koža isušena, samo ga nanesem i moja koža se oseća mnogo bolje" rekla je ona.

Kada je koža isušena od sunca i ostalih spoljašnjih faktora, ovo ulje vraća kožu u balans. Njegovo glavno svojstvo je hidratacija. Za veoma kratak vremenski period može da oporavi izmučenu kožu, ali i kosu.

Poznato je da je maslinovo ulje odlično i puno nutritivnih vrednosti kada se koristi u ishrani, ali ništa manje delotvorno nije ni za kožu.

Muke sa alergijama, grlom i sinusima: Rešite se pomenutih tegoba na ova 2 načina!

Osim što hidrira ono i umiruje iritacije.

"Najviše volim da koristim ovo ulje zasebno, bez dodavanja bilo koje kreme. Moja rutina je vrlo jednstavna, ali i veoma učinkovita" naglasila je Ema.

Osim nje i Kajli Džener je u jednom videu otkrila kako nakon tuširanja umsto bilo koje krema, kožu hidrira upravo maslinovim uljem.

Džulija Roberts se, takođe, kune u ovo malo tečno čudo. Ona pravi mešavinu od ulja i malo vode, pa sa takvim miksom neguje kosu.

Umesto skupih maski za kosu ona pred spavanje nanese izdašnu količinu na čitavu dužinu i tako prespava. Ujutru ispere šamponom i njena kosa bude lepršava i negovana na najboji mogući način.

Tikvice u službi zdravlja: Niste ni svesni koliko su korisne za organizam!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs