Isprobajte

Soda bikarbona ublažava jak miris znoja: Evo kako!

Nega
Autor:
Soda bikarbona ublažava jak miris znoja: Evo kako!
Foto: Shutterstock

Većina ljudi smatra da je za pravilnu negu tela dovolja topla voda i sapun, međutim, to po nekad nije dovoljno. Jak miris znoja može da se oseti čak i ako ste se upravo istuširali i naneli na telo dezodorans.

Kako biste očistiti i dezinfikovali telo od toksina, predlaže se svojevrsna detoksikacija sodom bikarbonom. Ovaj magični prah će otpušiti pore na koži, učiniti je mekom i svetlom, a pri tome će uništiti bakterije koje se nalaze na površini kože.

Tokom letnjih meseci, predlaže se detoksikacija pazuha od otrovnih hemikalija koje su se nataložile dok ste godinama unazad koristili razne dezodoranse.

Evo šta je potrebno kako biste detoksikovali pazuh:

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica jabukovog sirćeta.

Napravite pastu od ova dva sastojka, sačekajte da sirće i soda odreaguju penušanjem pa ih nanesite na pazuh tokom kupanja. Dobro istrljajte kožu i sačekajte da smesa malo odstoji, a zatim se istuširajte mlakom vodom.

Soda bikarbona je odlična i kako sredstvo koje možete dodati u kupku. Na taj način ćete detoksikovati celo telo. Međutim, za one koji vole tuširanje, na sapun dodajte malo sode bikarbone pa ovom smesom istrljajte telo.

Laganim kružnim pokretima masirajte telo sa ovom grubom strukturom. Osetićete kako soda bikarbona čisti svaku vašu poru. Isperite telo mlakom vodom.

Primetićete kako vam je koža meka, čista i znatno svetlija (jer soda bikarbona ima svojstvo izbeljivanja).

Da biste detoksikovali telo i iznutra, potrebno je da tokom 7 dana svako jutro na prazan želudac pijete vodu u kojoj ste razmutili kašičicu sode bikarbone!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs