Za svaku ženu

Soda bikarbona i voda: Spas za oštećenu kosu i zapuštenu kožu! Najbolji kozmetički tretman svih vremena! (RECEPT)

Magična soda bikarbona čini čuda u nezi kože i kose

Nega
Autor:
Soda bikarbona i voda: Spas za oštećenu kosu i zapuštenu kožu! Najbolji kozmetički tretman svih vremena! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kozmetički tretmani kod kuće postaju sve popularniji jer ljudi shvataju da uopšte nije potrebno trošiti velike količine novca u kozmetičkim salonima. Veoma uspešno sami možete da sredite kosu ili kožu i to uz pomoć sode bikarbone.

Soda bikarbona za piling

Soda bikarbona može da ukloni mrtve ćelije sa kože i tako joj da zdrav i negovan izgled. Pomešajte sodu bikarbonu sa vodom u razmeri 3:1 i utrljajte na kožu lica i tela. Isperite sodu toplom vodom. Kao rezultat pilinga dobićete glatku, svežu i malo svetliju kožu (soda bikarbona izbeljuje kožu).

Nega ruku sa sodom bikarbonom

Da biste podmladili ruke, omekšali kožu i uklonili mrtve ćelije sa njene površine, dovoljno je da pripremite pastu od sode bikarbone i meda i njome istrljate ruke. Posle smesu isperite toplom vodom.

Soda bikarbona u službi lepote: Obrišite podočnjake, preporodite kožu lica! (RECEPT)

Prirodni dezodorans

Soda bikarbona je veoma moćan neutralizator neprijatnih mirisa, tako da se efektno nosi sa mirisom znoja. Pola šolje sode bikarbone dodajte u kadu kada se kupate i koristite je za pranje tela. Isto tako možete da je dodate gelu za tuširanje i napravite blagi piling za kožu svako jutro.

Protiv akni

Pomešajte nekoliko kapi limunovog soka sa sodom bikarbonom i smesu nanesite na akne. Ostavite da deluje preko noći, a ujutru se umijte. Nikako se ne izlažite suncu jer će limunov sok u kombinaciji sa suncem stvoriti pege na licu.

Uklanjanje mitesera

Napravite pastu od sode bikarbone i malo mleka pa tu smesu nanesite na lice. Lagano istrljajte lice i ostavite smesu da deluje 15 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom i namažite kremom.

Pola limuna i soda bikarbona: Evo šta sve leči ova moćna kombinacija! (RECEPT)

Uklonite višak masnoće iz kose

Dodajte samo kašiku sode bikarbone u svoj šampon i operite kosu. Videćete da vam kosa više nikad neće biti masna i neuredna.

Za dugu i sjajnu kosu

Prvo rastvorite jednu kašiku sode bikarbone sa pet kašika vode pa tu smesu nanesite na kosu od korena do vrha. Zatim jednu kašiku jabukovog sirćeta razredite u čaši vode pa tu tečnost nanesite na kosu. Nakon toga isperite kosu toplom vodom. Primenjujte ovaj tretman svaki dan tokom nedelju dana. Zatim napravite pauzu od sedam dana pa ponovite tretman.

Uskoro ćete videti da vam je kosa obnovljena, a dlaka svilenkasta i glatka.

Soda bikarbona čini čuda za celo telo: Evo kako da je koristite u svakodnevnoj nezi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs