zdrava i lepa kosa uz 6 jednostavnih saveta

Zdrava i lepa kosa: 6 saveta po poslednjoj francuskoj modi!

Francuska moda vam donosi 6 jednostavnih saveta za bolji i zdraviji izgled vaše kose

Nega
Autor:
Zdrava i lepa kosa: 6 saveta po poslednjoj francuskoj modi!
Foto: Profimedia

Kada se radi o karakteru, modnom stilu i lepoti - Francuska je obavezni uzor. Na Francuskinjama sve izgleda lepo i bez ikakvog napora. Ako ste mislili da one koriste tonu šampona ili maski, pogrešili ste!

Izbegavajte farbanje kose

Farbanje nije zdravo za kosu, stoga apsolutno nije prema ukusu Francuskinja. One neguju svoju prirodnu kosu, a kreativnost ispoljavaju na odeći, nikako na glavi.

Izbegavajte feniranje kose

Iako postoje fenovi koji nisu štetni za kosu, Francuskinje izbegavaju feniranje kose. Leti puštaju svoju kosu da ležerno suši na suncu, a zimi to rade isključivo peškirom.

Izbegavajte pranje kose svakog dana

Pranje kose može kao i farbenje i feniranje da optereti kosu. Francuskinje peru kosu svakog drugog dana, a to im daje volumen i zdravije je.

Operite kosu ujutru

Ako ste u mogućnosti, operite pre kosu ujutru nego uveče. Oni koji spavaju za mokrom kosom rizikuju da se ona tokom noći umrsi.

Izbegavajte ukrase za kosu

Prava francuska moda ne podrazumeva ni trake za kosu ni šnale. Izgled će najbolje istaći prirodnom kosom ili ležernim konjskim repom.

Ne napuštajte kuću bez parfema

Francuskinje ne nanose parfem samo iza uha ili po vratu, već i na kosu. Kada se glava pomera, a uz nju i kosa, sve će zamirisati!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs