LEGLO MIKROORGANIZAMA I PRLJAVŠTINE

Ne želite da znate na čemu spavate: Ovo je najsigurniji način da temeljno očistite vaše jastuke!

Jastuci na kojima spavamo, iako zaštićeni jastučnicama, upijaju znoj i masnoću sa naše kože i dom su nimalo privlačnim bićima - grinjama.

Enterijer 30.09.2020. - 16:48h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Upravo zbog toga je potrebno jastuke redovno prati, kako bismo uklonili i prljavštinu koju ne vidimo golim okom, a koja je svakako prisutna.

 

Najjednostavniji način je da jastuke operete u mašini za veš i to na svaka dva do tri meseca. Proverite deklaraciju i uputstva na proizvodu o pranju i održavanju, te ako su pogodni za pranje u mašini, eto šta vam je činiti.

 

Pripremite jednu šolju destilovanog belog sirćeta, deset kapi eteričnog ulja limuna i deterdžent s kojim inače perete odeću.

 

Ubacite dva jastuka u mašinu i pokrenite program pranja prema uputstvima na deklaraciji. U deo predviđen za prašak, sipajte jabukovo sirće i eterično ulje limuna koji će osim svežine osigurati i dubinsku čistoću jastuka bez mikroba, te na kraju deterdžent.

 

Nakon pranja, jastuke izvadite i ubacite u sušilicu da se prosuše i/ili ostavite da se prirodno dobro osuše na svežem vazduhu, piše Večernji list.

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs