Maligna oboljenja

5 vrsta raka koji su izlečivi u 99-100 % slučajeva!

Preventivni testovi i redovni pregledi su najvažniji

Medicina
Autor:
5 vrsta raka koji su izlečivi u 99-100 % slučajeva!
Foto: Shutterstock

Iako je nezahvalno prognozirati preživljavanje maligne bolesti, najveća stopa preživljavanja unutar pet godina nakon dijagnoze se odnosi na pet tipova raka.

Ova stopa se odnosi prvenstveno na oboljenja koja su lekari dijagnostikovali u ranoj fazi, što nam ponovo potvrđuje koliko su preventivni testovi i redovni pregledi značajni!

Rak dojke

Ako se otkrije u ranoj fazi (sam početak ili stadijum 1), stopa preživljavanja unutar 5 godina iznosi 99-100 odsto, jer lekari mogu da izoluju rak i leče ga pre nego što uznapreduje.

Rak prostate

U čak 99 odsto slučajevarak prostate spada u visoku stopu preživljavanja unutar 5 godina od dijagnoze, ako je otkriven u stadijumu 1 ili 2.

Strah i trepet za rak, holesterol i masne naslage: Samo jedna šaka dnevno će vas preporoditi!

foto: Profimedia

Rak testisa

Stopa preživljavanja je visoka i iznosi 99 odsto za lokalizovane tumore, a 96 odsto za one koji su se proširili na okolna tkiva. U ranoj fazi bolesti lekari mogu da odstrane testis kako bi se dovelo do potpunog izlečenja, što je efektivan način lečenja osim ako se rak već proširio.

Rak štitne žlezde

Stopa preživljavanja kod obolelih od raka štitne žlezde je 98-100 odsto u stadijumu 1 ili 2. Često se ova vrsta raka razvija polako, što daje više vremena za lečenje.

Melanom

Rano otkrivanje melanoma povećava šansu za preživljavanje u razdoblju od 5 godina i iznosi oko 95 odsto. Kako je ovo vidljiv oblik raka, često se otkrije na vreme u stadijumima 1A i 1B.

Tvrde da leči rak i leukemiju: Napravite sami narodni lek koji bez straha možete piti uz bilo koju terapiju (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs