Obratite pažnju

Naučnici su sad sigurni: 99 % bolesti uzrokuje OVO, a način zaštite je tako lak!

Problem koji se direktno vezuje za najsmrtonosnije bolesti na svetu

Medicina 25.01.2018. - 14:25h Autor: Stil / Webtribune.rs
Foto: Profimedia

Upala je uzrok skoro svih bolesti, složni su naučnici. Srećom, postoje prirodni načini pomoću kojih možete to da izbegnete!

 

Upala je reakcija tela na oporavak nakon povrede, odnosno kada se telo brani od uljeza poput bakterija i virusa i obnavlja oštećeno tkivo. Bez nje, rane i povrede mogu da se inficiraju, što čak može da dovede i do fatalnog ishoda.

 

Uglavnom je karakteriše crvenilo, toplota, otok, bol i gubitak funkcije. Postoje dve vrste upale - akutna i hronična.

 

Kada upala traje nekoliko dana, to se naziva akutna upala. Hronična upala je dugoročna i traje nekoliko meseci ili godina. To znači da su ćelije u telu stalno napadnute.

 

Hronična upala se dešava kao reakcija na neželjene supstance u telu poput toksina iz cigareta ili prekomerne količine masnih ćelija, kao i otrova iz hrane.

 

Sve bolesti počinju od otrova u crevima: Prvi simptomi da vam je telo puno toksina!

Osoba koja ima hroničnu upalu stari brže i lakše se razboljeva. Ova vrsta upale je smrtonosna. Kod pojedinih oboljenja, imunitet segreškom bori protiv zdravih ćelija što može dovesti do štetnih upalnih reakcija. Telo se bori samo sa sobom umesto protiv stvarne bolesti ili povrede.

 

Hronična upala je problem koji se direktno vezuje za najsmrtonosnije bolesti na svetusrčane bolesti, karcinom, neurodegenerativne i bolesti utrobe. Hronična upala se takođe vezuje za pogoršanjezdravlja kostiju, mentalne bolesti i plućna oboljenja poput astme, hronične obstruktivne bolesti pluća i infekcije pluća.

 

Tradicionalna kineska medicina, ajurveda i druge drevne medicinske tradicije, nikada ne prepisuju lek, a da u potpunost ne razumeju uzrok bolesti, za razliku od moderne medicine. Oni se prvo leče ishranom.

 

Kako izbeći hroničnu upalu na prirodan način?

 

Jedan od načina uključuje prirodno moćne antiupalne biljke, poput kurkume, đumbira, manuka meda, zelenog čaja, kore bele vrbe, ekstrakta maslinovog lista, deteline, čili papričica, bibera, tamjana, kore primorskog bora, metvice, ruzmarina i cimeta. Ovo bilje leči hronične upale u telu vrlo brzo.

 

Podmlađuju pluća za 80%: Ove dve namirnice treba jesti svaki dan!

Još jedan prirodan način da se izborite sa hroničnom upalom je da primenite antiupalnu dijetu. U ovoj dijeti se eliminišu rafinisani šećer i prerađena ulja poput kukuruznog i onog od uljane repice jer pogoršavaju hroničnu upalu.

 

Sveže organsko voće i povrće, semenke, mahunarke, žitarice celog crna i zdrava ulja bogata omega 3 mastima, poput kokosovog ulja i ulja semenke konoplje, hladno ceđena ulja masline i suncokreta, pomažu pri smanjivanju upale.

 

Još jedan savet je da smanjite stres. Stres prouzrokuje disbalansprobavnog trakta gde loše bakterije preovladaju dobre, što za rezultat ima upalu. On takođe povećava nivo kortizola koji iscrpljuje imunitet i rezultuje hroničnom upalom svih tkiva tela.

 

Iz tog razloga smanjivanje stresa može zaustaviti hroničnu upalu vrlo brzo. Nivoi stresa se mogu smanjiti dovoljnom količinom kvalitetnog sna, zdravom ishranom, biljnim suplementima i meditacijom, jogom, vežbanjem ili kontrolisanim disanjem.

 

Znamo samo da je odlično za kožu: Evo šta kokosovo ulje može da uradi bolesnom telu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs