Izbegavajte je što više

Naučnici dokazali: Ova namirnica uzrokuje i hrani rak!

Jedni će reći da je nezdravo masno, drugi slano, treći slatko - i svako može da bude u pravu, ali stručnjaci tvrde da je najbitnije da je ishrana uravnotežena i telesna masa u okvirima normalnog

Medicina 20.09.2017. - 11:56h Autor: express.hr
Foto: Shutterstock

Rak je vodeća bolest današnjice, a razlog zbog kojeg se od raka pre nije toliko umiralo je moderna ishrana.

 

Jedni će reći da je nezdravo masno, drugi slano, treći slatko - i svako može da bude u pravu, ali stručnjaci tvrde da je najbitnije da je ishrana uravnotežena i telesna masa u okvirima normalnog, jer je to preduslov zdravlja. Ipak, najnovije istraživanje Univerziteta Kalifornija otkrilo je da je jedna namirnica najveći sumnjivac za uzrokovanje raka koji uzrokuje više od 35 miliona smrti širom sveta. Upravo zbog toga se onkološkim bolesnicima savetuje smanjenje, pa i potpuno ukidanje šećera u ishrani.

 

Kompletni detoks tela za 3 dana: Doktor otkriva kako da izbacite otrove i skinete salo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Veza između šećera i raka

 

Naime, ćelije karcinoma koriste znatno više glukoze za svoj rast i razmnožavanje od drugih ćelija, a različite studije su pokazale da ljudi koji imaju veće nivoe glukoze češće obolevaju od različitih vrsta karcinoma. Tako laboratorijska ispitivanja pokazuju da ćelije raka mogu da opstanu jedino na jednostavnim ugljenim hidratima, uključujući i rafinirane šećere koji se nalaze u prerađenoj hrani i slatkišima. Za razliku od zdravih ćelija, ćelije raka mogu da konvertuju svoju energiju iz glikolize bez kiseonika, u procesu anaerobne glikoze.

 

Tada se stvaraju otpadne materije koje su slične forme kao, na primer, mlečna kiselina. Taj otpadni materijal potom ide iz ćelije raka do jetre gde se metabolizuje, a otpadni deo procesa je glukoza. Tada se glukoza vraća da hrani ćelije raka i nastaje začarani krug.

 

Nikada ne oboljevaju od raka: Svi im se smeju, ali oni pucaju od zdravlja!

foto: Shutterstock

Fruktoza

 

Sladak, jeftin i prirodan, tako se reklamira fruktoza kao zdravi zaslađivač u hrani. Ali istina je da je šećer, koji se prirodno nalazi u voću, povezan s modernim epidemijama poput raka, srčanih bolesti, visokog pritiska, oštećenja bubrega i demencije, otkriva skup naučnih studija objavljen u časopisu Američko dijetetsko udruženje.

 

Najnoviji podaci o fruktozi otkrivaju da je ona povezana s karcinomom rektuma, a posebno su opasne velike količine voćnih sokova zaslađenih fruktozom. Najveći problem je, objašnjavaju naučnici, što se preradom voćnog šećera gube svi zdravi sastojci poput vlakana, vitamina C i antioksidansa. Voćni šećer takođe podstiče i gojaznost, pogotovo nakupljanje masnoća u području struka čime se povećava rizik za srčani i moždani udar.

 

Farmaceutske kompanije ne žele da znate ovo: Jeftini lek iz prirode koji uništava ćelije raka!

foto: Profimedia

Danas fruktoze nema samo u voćnim sokovima, već i u velikom broju namirnica - od keksa pa sve do sladoleda i smrznute hrane. Većina kupaca ne zna šta jedu i piju jer se fruktoza može navesti pod raznim imenima, upozoravaju stručnjaci.

 

"Preterana količina fruktoze u telu se ponaša poput otrova i izaziva brojne zdravstvene komplikacije", ističe profesor Ričard Džonson sa Univerziteta Kolorado. Naučnici predlažu ograničen unos fruktoze u kupovnim namirnicama, ako je ne mogu u potpunosti izbeći.

 

Hrana koja povećava opasnost od nastanka raka: Pogoršava stanje, ubrzava širenje!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...