Imajte na umu

Kako da snizite pritisak za 2 minuta, bez lekova: Spas za ljude sa hipertenzijom!

Top dve namirnice koje će vam pomoći da se trenutno oslobodite visokog pritiska
Medicina
06:54h Autor:
Foto: Shutterstock

Osobe koje imaju problema s pritiskom pre svega moraju da promene navike koje se tiču ishrane. Doktori kažu da je za uspešno snižavanje visokog krvnog pritiska najvažnije smanjiti unos soli i masnoća.

 

Krvni pritisak možete da regulišete uz pomoć lekova, ali i konzumacijom zdravih namirnica. Dva prirodna moćnika posebno su korisna za osobe sa hipertenzijom zato što ga ekspresno snižavaju.

 

Cimet
Nekoliko je studija potvrdilo kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok pritisak. Za instant-efekat sisajte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga popijte čašu vode.

 

Zašto Grci nemaju pritisak, holesterol, ni višak kilograma: Ovo je najzdravija ishrana na svetu!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Beli luk

 

Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na svetu ekspresno smanjuje visok pritisak. Beli luk opušta krvne sudove i proširuje ih, zbog čega krv lakše cirkuliše, pa se pritisak smanjuje.

 

Za brzo snižavanje priiska, zgnječite tri čena belog luka i pojedite samog ili sa malo hleba. Važno je znati da je beli luk najbolje gnječiti pre konzumacije, jer tako podstičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćno jedinjenje kojim se ova biljka brani od napada bakterija i gljivica.

 

Pročitajte još:

 

Svet uzdrmalo novo otkriće: Ova namirnica može da izazove Alchajmerovu bolest?!

 

Ekspresno čišćenje jetre i bubrega: Ceo internet želi da proba ovaj recept!

 

8 zdravih navika koje nam prouzrokuju nadimanje: Nikada ne biste pogodili!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs