Refleksologija

Stavite štipaljku na uho i sačekajte 1 minut: Telo će vam biti zahvalno! (VIDEO)

Uho je puno nervnih završetaka, a pritiskom na određenu tačku vi stimulišete pravilan rad tela
Medicina
01:40h Autor:
Stavite štipaljku na uho i sačekajte 1 minut: Telo će vam biti zahvalno! (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Radi se o refleksologiji, a štipaljka će vam pomoći da određenu tačku na uhu ne morate pritiskati prstima. Na ušima postoji šest važnih tačaka, a svaka je usmerena prema određenom delu tela. Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato nervnim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim nervnim sistemom.

Pritiskom na određenu tačku rešavaju se tegobe u određenom delu tela.

Pronađite Kapiju Raja na telu: Ruski lekar otkriva staru metodu izbacivanja stresa i bola!

Printscreen/ youtube/ HomeYog
Printscreen/ youtube/ HomeYog

Evo kako se snaći u svemu tome:

1. Najviši deo uha ima direktnu vezu s leđa i ramena. Pritisnite to mesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim delovima tela će popustiti.

2. Ta tačka je povezana s vašim organima pa ako unutar tela osetite neku neprijatnost ili ste postali previše osetljivi na nešto, stavite štipaljku na tačku 2 - osetićete olakšanje.

3. Ako imate problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu tačku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će bam biti lakše.

4. Ovaj deo uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu tačku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos zapušen.

5. Tačka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako štipaljku stavite na to mesto, to će smanjiti bolove u stomaku i poboljšati rad probave. Takođe, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom delu tela.

6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj deo doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene..., prenosi Shareably.

Lezite na stranu i stavite hidrogen u uvo: Za 5 minuta osetićete olakšanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs