Probajte, ne može da škodi

Tri puta bolje od jutarnje kafe: Razbuđuje, daje energiju, topi salo na neverovatan način!

Samo ne smete da preterujete - jedna šolja dnevno je sasvim dovoljna

Lepi & Zdravi
Autor:
Tri puta bolje od jutarnje kafe: Razbuđuje, daje energiju, topi salo na neverovatan način!
Foto: Shutterstock

Piće koje se najčešće pije za ili uz doručak je definitivno kafa.

Iako kofein podiže nivo energije u telu, to deluje kratkoročno, a ako je pijete sa mlekom i šećerom, to će uticati i na vašu liniju.

Sa druge strane, jutarnje ispijanje crnog čaja moglo bi da bude optimalno piće koje će zadovoljiti potrebu za podizanjem energije ujutro i pozitivno delovati na ljudsko telo.

Ne samo da crni čaj zadovoljava jutarnju potrebu za kofeinom, već takođe ima prilično neverovatan uticaj na mršavljenje. Crni čaj može da proizvede zdravu bakteriju u crevima i čak podstakne bolji rad metabolizma, otkrili su naučnici sa Univerziteta Kalifornija.

Mršavljenje uz crni čaj

Njihovo istraživanje sa različitom ishranom kod miševa i uz dodatak crnog čaja pokazalo je da se količina bakterije pseudobutyrivibrio povećala, a ona povoljno deluje na rad metabolizma.

Od sada krompir jedite samo ovako: 7 bolesti manje, savršen metabolizam!

foto: Shutterstock

"Crni čaj pokrenuo je rad mikrobioma (mikroorganizama u metabolizmu), koji poboljšavaju zdravlje i smanjuju telesnu težinu. Za ljubitelje crnog čaja, ovo je samo još jedan razlog zašto treba da nastave svoju dobru naviku", izjavila je dr Zaoping Li, vođa Centra za ljudsku ishranu na Univerzitetu Kalifornija.

"Molekuli crnog čaja su veći i ostaju u crevima umesto da se apsorbuju. Zbog toga, oni poboljšavaju rast korisnih bakterija i stvaraju mikrobne metabolite uključene u regulaciju metabolizma", kaže Suzan Hening, vođa istraživanja.

Dobre strane crnog čaja:

- Povećava energiju - Razbuđuje i pojačava koncentraciju

- Prirodni je antioksidans - Deluje preventivno kod nekih oblika raka - Smanjuje rizik od dijabetesa - Snižava holesterol - Smanjuje rizik od Parkinsonove bolesti - Deluje preventivno kod osteoporoze - Podstiče brži rad metabolizma - Smanjuje rizik od srčanog udara

Ovakvu kafu piju samo sadisti i psihopate: Stručnjaci šokirali svet!

foto: Shutterstock

Loše strane crnog čaja (ako se pije 3 ili više šoljica dnevno):

- Povećava anksioznost - Problemi sa spavanjem - Glavobolje - Češće mokrenje - Nepravilan srčani ritam - Mučnina i povraćanje - Nervoza i nemir - Zujanje u ušima - Tremor - Može da pogorša anemiju - Povećava lupanje srca - Dijareja - Pogoršava simptome sindroma iritabilnog creva.

10 razloga zašto je turšija najmoćniji lek: Čisti creva, sprečava rak, snižava holesterol!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs