Korisno znati

5 ispravnih načina za mršavljenje: Osetite promene u izgledu i zdravlju!

Dnevno imajte barem tri obroka ili četiri manja, i to u tačno određeno vreme
Lepi & Zdravi
19:18h Autor:
5 ispravnih načina za mršavljenje: Osetite promene u izgledu i zdravlju!
Foto: Shutterstock

Mršavljenje je proces koji zahtjeva zdrav režim ishrane, a u nastavku sledi nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome.Ne preskačite obrokeDnevno imajte barem tri obroka ili četiri manja, i to u tačno određeno vreme. Obroci treba da uključuju žitarice, proteine, povrće i voće. Ako preskočite obrok, ne samo da usporavate metabolizam, nego rizikujete da se prejedete sledeći put, što je veoma štetno.

Više o japanskoj dijeti saznajte OVDE.

Održavajte balans u ishrani

Mudro je odlučiti se za kombinaciju povrća, proteina, minerala, voća, ribe i žitarica, jer su ove namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, koje sprečavaju nastanak bolesti srca. Hrana bogata vlaknima, kao što su pasulj i žitarice, sadrži malo kalorija. Preporučuje se i unos dovoljne količine vitamina C konzumiranjem pomorandži i limuna.

OVDE saznajte kojih 5 namirnica imaju više vitamina C od pomorandže.

Ne jedite previše

Zbog "gladnih očiju" ljudi unose previše hrane, a eksperti kažu da je veoma važno kontrolisati količinu obroka. Jednostavan trik je korišćenje malog tanjira.

OVDE saznajte kako da napravite napitak koji snižava holesterol.

Jedite više žitarica

Žitarice su najvažniji faktor zdrave ishrane, pa zbog toga treba da jedete zobenu kašu, smeđu rižu, a potrebno je i da koristite i integralno brašno. Tako ćete uneti malo kalorija, više vlakana, a uz to i smanjiti nivo holesterola u krvi, rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i rizik od gojaznosti.

OVDE saznajte više o dijeti Pipe Midlton.

Izbegavajte grickalice i slatkiše

Sledeći put kad pomislite na grickalice i slatkiše, učinite sve da odustanete od kupovine istih. Istraživanja su pokazala da slane grickalice i čokolada veoma brzo kvare dijetu. Nutricionisti savetuju da umesto toga uzmete šargarepu ili suvo voće. Sveže voće je, takođe, dobro rešenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs