Refleksologija

Moćnije od svake dijete: Ko ovo redovno radi, mršavi kao od šale!

Praktikanti ove tehnike smatraju da takođe pomaže kod gubitka apetita i leči nisku temperaturu krvi
Lepi & Zdravi
16:32h Autor:
Moćnije od svake dijete: Ko ovo redovno radi, mršavi kao od šale!
Foto: Shutterstock

Ruke nisu samo "praktični alat" za obavljanje svakodnevnih zadataka, one su puno više od toga!

Na jedan neočekivani način čak mogu pozitivno da utiču na zdravlje celog organizma. Istraživanje sprovedeno 2008. godine na Univerzitetu u Minesoti je otkrilo da refleksologija, ili pritisak na određena područja ruke, utiče na ljudsko telo i um - podstiče opuštanje, smanjuje bol i ima pozitivni efekat na smanjenje anksioznosti i depresije.

Naime, jedna od najsnažnijih stvari koje čovek može da uradi za dobrobit svog organizma, a uključuje rad rukama, jeste moćna pozicija ruke Surya Mudra, inspirisana jogom, a čiji cilj je ubrzati metabolizam i poboljšati probavu.

Praktikanti ove tehnike smatraju da takođe pomaže kod gubitka apetita i leči nisku temperaturu krvi.

Oružje najmršavijih: Za 90 sekundi ubrzava metabolizam i mršavljenje!

Surya Mudra pozicija

Palcem pritisnite domali prst na dlan, dok ostala tri prsta ostavite u izduženom položaju. Držite ga 45 minuta ili ako ne možete da izdržite toliko dugo, tri puta dnevno po 15 minuta držite prste u tom položaju.

Ako imate problema s anksioznošću, refleksolozi savetuju da pritisnete palac jedne ruke drugom rukom i držite u tom položaju oko 5 minuta.

Pridržavanje drugih prstiju uz dlan pomoću druge ruke može pomoći da smanjite osećaj straha (kažiprst), besa (srednji prst), tuge (domali prst) i stresa (mali prst).

Ako se loše osećate, imate vrtoglavicu ili ste pod stresom, refleksologija savetuje da se kružnim pokretima masira dlan i istovremeno duboko diše.

Smršala 58 kg nakon porođaja: Nije brojala kalorije, ni vežbala svaki dan - ovo je njena tajna!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs