Potrebno je još istraživanja

Semenke jabuke u lečenju raka: Sve više naučnika ih smatra neprocenjivim, evo zašto!

Kancerogene ćelije sadrže beta-glukozidazu, enzim koji otključava jedinjenje amigdalina, a ovo omogućava razlaganje smrtonosnih toksina u ćelijama raka
Medicina
18:42h Autor:
Foto: Thinkstock

Možda ste pomislili, zašto bi iko jeo koštice višnje, jabuke ili kajsije kada one sadrže cijanid?

 

One doduše zaista sadrže ovu kontroverznu hemijsku supstancu, ali po rezultatima najnovije studije, ove semenke bi mogle biti lek za karcinom kakav smo svi iščekivali!

 

Količina cijanida koja dovodi do trovanja čoveka je mnogo veća od one koju sadrže koštice. Zato izgleda da bi istraživači trebalo da se fokusiraju na svojstva koštica koje mogu pomoći u borbi protiv raka.

 

Tačnije, oni bi svoje istraživanje trebalo da usmere na jedinjenje koje sadrži cijanid - amigdalin. Najnoviji Australijski nalaz pokazuje da svakodnevno konzumiranje velikih količina koštica kajsije može eliminisati karcinom.

 

Za sada je poznato da amigdalin sadrži četiri molekula: jedan molekul cijanida, dva glukona i jedan benzaldehid. Ono što se dešava u slučaju kancera jeste da kancerogene ćelije žele glukon, pa zato privlače jedinjenja amigdalina. Druga dva molekula, benzaldehid i cijanid, uništavaju kancerogenu ćeliju.

 

Doktor kategorično tvrdi i nudi lek: Kad imate dovoljno ovog vitamina, ne možete da dobijete rak!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Drugim rečima, glukoza je šećerni mamac zbog kojeg kancerogene ćelije privlače amigdalin. Te ćelije su, pak, uništene kada metabolizuju jedinjenja koja oslobađaju benzaldehid i cijanid.

 

Kancerogene ćelije sadrže beta-glukozidazu, odnosno enzim koji se ne može pronaći u drugim ćelijama što otključava jedinjenje amigdalina. Ovo omogućava razlaganje smrtonosnih toksina u ćelijama raka.

 

Zdrave ćelije ne razlažu amigdalin, samo kancerogene ćelije. Većina zdravih ćelija sadrži još jedan enzim koji vezuje cijanid za molekule sumpora i na taj način formira bezopasne cijanate koji se izbacuju putem urina.

 

Ove koštice neće biti zabranjene sve dok se ne budu promovisale kao lek za rak. Iako je potrebno dodatno istražiti pre nego što se one budu smatrale validnim tretmanom za obolele od karcinoma, ovo je svakako uzbudljiva vest.

 

Ukoliko bolujete od raka, izbegavajte po svaku cenu šećer bez obzira na terapiju koju primate jer se kancerogene ćelije hrane šećerom.

 

Za 10 dana prečistite organizam od šećera: Najopasniji uzročnik svih bolesti!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs