Rešava najveći ženski problem

Jednom mesečno ona pritisne pupak parčetom vate: Razlog je genijalan!

Suština je da se tokom tretmana maksimalno opustite
Medicina 03.02.2017. - 17:40h Autor: likemag.com
Foto: Thinkstock

Kod nekih žena je izraženije manje ili više, ali jedno im je zajedničko: predmenstrualni sindrom, poznatiji kao PMS, vrlo često propraćen je oštrim bolom u stomaku.

 

Većina žena tretira ga tabletama protiv bolova ili toplom kupkom, ali ima i onih koje znaju za mali kućni trik koji bi trebalo da pomogne. Doduše, njegov učinak još uvek nije naučno potvrđen. Većina nema drugog izbora, nego da ostane u krevetu i istrpi. Međutim, dame tvrde da ovaj trik zaista radi.

 

Sačuvajte zdravlje vagine: 8 saveta da sve bude kako treba tamo dole!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Potrebni su vam: alkohol (najbolje, etanol) i parče vate

 

Sledite korake: najpre umočite vatu u alkohol, a zatim iscedite višak. Stavite tu vatu na pupak, pričvrstite medicinskim selotejpom ili flasterom i ostavite da stoji 30 do 40 minuta. Ponovite ovo dvaput dnevno.

 

Suština je da se tokom tretmana maksimalno opustite. Mišići moraju biti opušteni, a vaše telo će odraditi sve ostalo. Tada, alkohol može najbolje da deluje.

 

Recept za bezbolne menstruacije: Ovo svaka žena treba da zna!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Blagotvorna dejstva ovog tretmana su: ublažavanje prehlade, oslobađanje od vrtoglavica, ublažavanje kašlja, smanjivanje bolova u stomaku, smanjivanje temperature.

 

Veoma je važno da, ukoliko primetite neke tegobe, potražite pomoć lekara. Ovo vam može poslužiti kao prva pomoć, ali nikako ne može da zameni posetu doktoru.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs