Dar iz prirode

Nikada ne bacajte limunovu koru: Lek iz prirode uklanja bolove za 2 sata! (RECEPT)

Koricu limuna najčešće koristimo za pripremu poslastica. Ipak, ono što retko ko zna jeste da upravo limunova kora može da posluži kao delotvoran lek
Lepi & Zdravi
17:12h Autor:
Nikada ne bacajte limunovu koru: Lek iz prirode uklanja bolove za 2 sata! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Poznato je od davnina da limun obiluje vitaminom C, ali i mnogim drugim, za naše zdravlje, korisnim nutrijentima.Štiti od mnogih bolesti i kao superhrana je jedna od najkorisnijih namirnica koje nam je priroda "darovala".

Sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan, a blagonaklono deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.

Mnogi su prepoznali važnost konzumiranja limuna, a istraživanje koje je pokazalo da svakodnevno ispijanje vode s limunom na prazan želudac čini čuda za zdravlje, navelo je mnoge da upravo na taj način započinju dan.

Trik sa zamrznutim limunom olakšava život: Ovu caku koristićete stalno! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Međutim, koricu limuna najčešće koristimo za pripremu poslastica. Ipak, ono što retko ko zna jeste da upravo limunova kora može da posluži kao delotvoran lek. Sadrži nisku količinu šećera, ali obiluje alkalnim mineralima, pa na naš organizam ima alkalno delovanje.

Korica limuna deluje kao antiseptik i u alternativnoj medicini se koristi za snižavanje temperature. Esencijalna ulja koja sadrži limunova kora pomaže da se opuste krvni sudovi, nervi i umanji bol.

Sat vremena pre spavanja popijte ovo: Telo sagoreva masti kao nikada pre! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Možete u tu svrhu da je pripremite na dva načina. Ogulite dva limuna i pazite da s limuna ne skidate debeli deo kore koji će zahvatiti i beli sloj ispod kore. Pazite da skinete samo površinski sloj kore. Stavite je direktno na mesto koje vas boli, učvrstite gazom ili zavojem i držite dva sata. Ponavljajte postupak dva puta dnevno.

Drugi način upotrebe limunove kore u svrhu lečenja jeste taj da koricu 3 limuna stavite u teglu i prelijete ekstra devičanskim maslinovim uljem i zatvorite. Ostavite tako dve nedelje. Tako dobijeno ulje namažite na upaljeno ili bolno mesto i zamotajte gazom. Ostavite preko noći i bol će nestati. Ulje pripremite i imajte spremno za slučaj da vam zatreba. Čuvajte na tamnom mestu.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs