Japanska drevna medicina

Trljajte kažiprst 60 sekundi: Efekat oduševljava svakog ko proba!

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom te s određenim fizičkim bolom
Medicina 15.01.2017. - 11:28h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u telu i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati putem određenog prsta.

 

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom te s određenim fizičkim bolom. Kako biste taj bol oterali, trljajte određeni prst i vrlo brzo bi simptomi trebalo da se ublaže ili čak nestanu. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu na bolje.

 

Lekoviti liker star 90 godina: Nestaju anemija, problemi sa želucem i štitastom žlezdom! (RECEPT)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Saznajte koji prst morate da trljate s obzirom na to koji vas zdravstveni problem muči:

 

1.Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca (pre)jako te kada se zadišete pa ostajete bez vazduha.

 

2.Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezinom i želucem.

 

3.Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

 

60 godina pucketao prste samo na jednoj ruci: Evo rezultata eksperimenta!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Domali prst je povezan s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena te ukočenost i bol u vratu što može da bude posledica slabe cirkulacije.

 

5.Mali prst je povezan s tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu.

 

Dodatan savet: U našim dlanovima nalazi se puno nerava, pa ako želite da pospešite svoje zdravlje jednostavno – pljesnite rukama.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs