Vežbajte već danas

Trbušnjaci kao kamen, leđa bez bolova: Ova vežba je pravo čudo!

Dovoljno je da 10 minuta nedeljno radite ovu vežbu i vi ćete sa time zameniti čak 1000 trbušnjaka
Fitnes & Nutricija
21:00h Autor:
Trbušnjaci kao kamen, leđa bez bolova: Ova vežba je pravo čudo!
Foto: Shutterstock

Pri izvođenju ove vežbe telo se ne sme pomeriti ni milimetar. Rezultat je ravan i čvrst stomak, ali i leđa bez boli jer jaki trbušni mišići pružaju podršku kičmi. Ako izvodite ovu vežbu nekoliko puta nedeljno po deset minuta postićete bolje rezultate nego da napravite 1000 trbušnjaka.

Pre izvođenja vežbe, sledeći ovih 5 tačaka proverite da li vam telo stoji u pravilnom početnom položaju:

1. Pritisnite dlanove čvrsto o pod pa rastegnite ramena tako da budu što udaljenija jedno od drugog pazeći da je vrat što izduženiji. U rukama biste trebali da imat osećaj udobnosti, a ne kao da ćete svaki čas pasti na pod.

2. Kad se podižete i spuštate tokom ove vežbe neka vam najviše rade trbušni mišići, ali blago zatezanje morate da osetite i u nogama. Ako nemate taj osećaj, gurnite pete još dalje oslanjajući se na prste stopala tako da se bedra još više napnu pa stisnite zadnjicu kako biste aktivirali mišiće u donjem delu tela.

3. Zadnjicu držite niže, ne visoko u vazduhu. Telo bi trebalo biti oblika ravne linije, a ne trokuta.

4. Kako biste olakšali telu u ovom položaju, ritmično dišite.

5. Kako biste bili sigurni da vam je telo ravno, zamislite da vam čaša vode balansira na donjem delu leđa ili da se lopta kotrlja od potiljka do peta bez da zapne da udubljenom delu telu, odnosno u donjem delu leđa.

Tokom trudnoće se opustila, jela sve i svašta: Ovako sam se vratila u formu! (FOTO, VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako izvoditi vežbu?

1. Pritisnite ruke i kolena o pod tako da su vam zglobovi u ravni s ramenima, a leđa prava. Pogled podignite oko 30 centimetara ispred sebe. Nos treba biti usmeren ka podu, a potiljak paralelan sa plafonom.

2. Ispružite desnu nogu unazad tako da su prsti savijeni, a zatim ispružite i levu nogu. Težina tela bi trebala da u potpunosti ležati na rukama i nožnim prstima.

3. Stisnite celi središnji deo tela i zadržite 20 do 60 sekundi.

4. Odmorite se. Spustite kolena na pod i sednite na pete tako da se palčevi dodiruju dok su kolena razdvojena. Spustite torzo do bedara, s čelom lagano dodirujući pod. Ruke ispružite ispred sebe i opustite.

5. Ponovite. Napravite tri ponavljanja vežbe. Kada izvođenje vežbe postane lakše, produžite vreme vežbanja na više od 60 sekundi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs