Moć prirode

Kad se spoje, leče 6 opasnih bolesti: Mešavina dva sastojka šokirala i lekare! (RECEPTI)

Egipćani su je koristili za lečenje rana, Grci su verovali da produžava životni vek, a Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu
Medicina
20:58h Autor:
Kad se spoje, leče 6 opasnih bolesti: Mešavina dva sastojka šokirala i lekare! (RECEPTI)
Foto: Profimedia

Kako lekari i ostali medicinski stručnjaci tvrde, redovna upotreba meda pomešanog sa cimetom prirodni je lek koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima.

Med se koristi kao narodni lek protiv mnogih bolesti već više od 4.000 godina. Egipćani su ga kroistili za lečenje rana, Grci su verovali da produžava životni vek, Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu.

Dajemo vam nekoliko primera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti, uključujući i hronične bolesti kao što je artritis.

Recepti za lečenje 6 bolesti

Smanjivanje holesterolaNapravite čaj i u njega dodajte dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%.

Lek za kardiovaskularne bolestiUjutru umesto džema ili marmelade na hleb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holesterola u krvi.

U vodu sipajte kašičicu kurkume i pijte svaki dan: Leči 5 najgorih stanja! (RECEPT)

Protiv artritisaU dva dl kipuće vode dodajte dve kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne keseAko imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kipuću vodu.

Protiv prehladeAko vas često hvata prehlada, pojedite mešavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mešavine pomoći će vam u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistemaPreporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše telo od bakterija i virusa.

Od sutra jedite po kašiku maslinovog ulja: 4 efekta će vas zapanjiti već prvog dana!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs