Isprobajte

Sprečava širenje ćelija raka: Kombinacija ova dva začina spasiće vam život!

Osim što sprečava širenje karcinoma, ova kombinacija ublažava i bolove, a smanjuje i simptome depresije
Medicina
21:04h Autor:
Sprečava širenje ćelija raka: Kombinacija ova dva začina spasiće vam život!
Foto: Profimedia

Kurkuma je začin koji ima veoma blagotvoran uticaj na organizam. Međutim, telo ne može u potpunosti da apsorbuje sve hranljive materije jer se veoma brzo razlaže u crevima i jetri. Zato bi kurkuma trebalo da se konzumira u kombinaciji s biberom, prenosi stvarukusa.rs

Naime, crni biber značajno povećava apsorpciju hranljivih materija iz kurkume.

Prema rezultatima studije koju su sproveli naučnici s Univerziteta Mičigen, ova mešavina može da deluje preventivno na pojavu raka dojke.

Pomaže u mršavljenju

Kombinacija kurkume i bibera je veoma efikasna u procesu mršavljenja. Biber sadrži supstancu piperin koja ubrzava metabolizam i povećava broj kalorija koje sagorevate. Neke studije su pokazale da biber može da produži osećaj sitosti i time smanji preteran unos kalorija.

Ubica prehlade i pada imuniteta: Napitak koji leči ceo organizam! (RECEPT, VIDEO)

Smanjuje upalu i ublažava bolove

Dva aktivna sastojka u ovim začinima, kurkumin i piperin, imaju efekat ublažavanja bolova i smanjenja upala u organizmu.

Umanjuje simptome depresije

Ova dva začina sadrže supstance koje povećavaju nivo dopamina i serotonina, hormona sreće, u mozgu.

Štiti od raka

Istraživanja su pokazala da piperin koji se nalazi u biberu može da poveća apsorpciju kurkume čak 1000 puta. S obzirom da je kurkuma odličan začin kada je u pitanju prevencija kancera, to je još jedan razloga da konzumirate kombinaciju kurkume i bibera. Biber i kurkumu možete zajedno dodati napicima, salatama i drugim jelima.

Takođe, možete i pomešati pola kašičice kurkume i 1/4 kašičice bibera i popiti s malo vode. Ovu kombinaciju uzimajte dva puta dnevno, ujutro i uveče. Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte svog lekara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs