Prva pomoć

Maska protiv opuštenih grudi: Prkosi gravitaciji i posle četrdesete! (RECEPT)

Čim primetite prve znake opuštanja grudi, poslušajte ove naše savete koji će vam pomoći da prkosite gravitaciji
Nega
13:38h Autor:
Maska protiv opuštenih grudi: Prkosi gravitaciji i posle četrdesete! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Promene na ženskim grudima najviše su vidljive nakon 40. godine života, kada se najčešće primeti i obešenost grudi. U grudima nema mišića, već su one građene od masnog tkiva, žlezda i vezivnog tkiva.

Uzroci prerane opuštenosti grudi:

1.Pušenje koje uništava elastin zbog čega koža gubi elastičnost

2.Drastično nakupljanje ili gubljenje kilograma

3.Trudnoća

4.Nepravilna ishrana

5.Grudnjak neodgovarajuće veličine

Redovno vežbanje i zdrava ishrana pomoći će vam da izgubite kilograme i održite tkivo grudi čvrstim, ali imajte na umu da naglo debljanje ili mršavljenje također može uzrokovati obešenost grudi. Mišiće grudnog koša možete ojačati i dizanjem tegova, izvođenjem sklekova i sličnih vežbi.

Također, konzumirajte zdrave i hranjive namirnice bogate belančevinama, kalcijumom, vitaminima, mineralima, esencijalnim masnoćama i ugljenim hidratima. Ključno je da pijete i puno vode jer nedostatak vode deluje nepovoljno na kožu, uzrokuje bore te uništava mekoću grudi zbog čega se one opuste.

Tajna bujnog dekoltea: Od ovih 6 namirnica grudi rastu i do dva broja!

Da grudi što duže ostanu čvrste i podignute pomoći će i maska od 3 sastojka. Za masku vam je potrebno:

1 jaje, 2 kašike jogurta, 1 kašičica ulja vitamina E.

Postupak: Pomešajte ova tri sastojka i dobivenom maskom masirajte grudi.

Savet plus: Maslinovo ulje također možete koristiti u službi čvrstih i podignutih grudi. Bogato je antioksidantima i zdravim masnim kiselinama koji uspešno vraćaju čvrstoću obešenim grudima. Stavite malo maslinovog ulja na dlanove i protrljajte ih kako biste ugrejali dlanove i ulje.

Masirajte grudi oko 15 minuta tako da ih podižete prema gore čime ćete pospešiti cirkulaciju i obnovu stanica. Masirajte grudi maslinovim uljem 4 do 5 puta nedeljno.

Aloe vera također može pomoći da u usporavanju obešenosti grudi. Na grudi jednostavno umasirajte gel od aloe vere koji koži daje čvrstoću te smanjuje vidljivost bora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs