Saveti za najzdravije mršavljenje

Prevarite želudac: 7 trikova koji tope kilograme bez muke!

Pomoću ovih 7 super ideja kalorične namirnice zamenićete onim 'lakšima', ali podjednako ukusnima
Fitnes & Nutricija
20:28h Autor:
Prevarite želudac: 7 trikova koji tope kilograme bez muke!
Foto: Profimedia

Ako želite da skinete pokoji kilogram, ne morate da jedete bljutavu hranu i da gladujete već samo da korigujete meni. Isto važi i za mnogima omiljeni dezert kojem retko ko može da odoli. Ali ako želite da uživate u hrani, ne morate da je precrtate, već joj pronađite adekvatnu zdravu zamenu.

1. Suve šljive umesto putera

Možda zvuči neobično, ali suve šljive su odličan saveznik za zdravi dezert. Ako u vašem receptu pišu namirnice puter, margarin ili ulje, vi ih zamenite naseckanim i očišćenim suvim šljivama.

Imala 110 kg, pa smršala 35 kg: Evo kako je postigla figuru života! (FOTO)

2. Sveži posni sir umesto sirnog namaza

Iako sirni namaz izgleda kao "light" varijanta koja će da obogati vaš sendvič ili kolač, on je zapravo mnogo masniji od svežeg obranog sira. Napravite zamenu koja je podjednako ukusna.

3. Sveži začini umesto sušenog koncentrata

Ako vaš recept kaže "kašičica sušenog koncentrata povrća", vi radije odaberite sveže začine. Beli luk, sveži začini i papričice ne sadrže toliko soli, mnogo su zdraviji i bogatiji ukusom.

4. Jabuka i jogurt umesto putera i ulja

Ako u vašem receptu piše biljno ulje, puter ili margarin, vi posegnite za mešavinom kaše od jabuke i jogurta. Pola šoljice putera sadrži 900 kalorija i 92 grama masnoće, dok kaša od jabuke ima oko 50 kalorija i nimalo masnoće. U receptu smanjite količinu šećera jer je jabuka dovoljno slatka.

Brzi detoks za mršavljenje: Dva napitka koji tope kalorije! (RECEPT)

5. Mlevena ćuretina umesto mlevene govedine

Ovu zamenu možete da napravite u bilo kojoj hrani koja uključuje mleveno meso. Mlevena ćureća prsa se lakše vare od govedine, a podjednako su ukusna. Brže svarena hrana ne izaziva nadutost zbog čega ćete izbeći nadutost stomaka.

6. Light jogurt i posni sir umesto kisele pavlake

Ako u vašem receptu piše kisela pavlaka, vi radije posegnite za mešavinom jogurta i posnog sira. Na taj način ste svom kolaču smanjili znatan broj kalorija, a ukus će ostati nepromenjen.

7. Čokoladni komadići umesto preliva

Umesto da kolač prelijete čokoladom, posebno mlečnom, u testo svuda utisnite komadiće tamne čokolade. Tako će svaki komad kolača da ostane ukusan i čokoladan, a vi ćete potrošiti dvostruko manje čokolade, a samim time kolač će imati manje kalorija.

6 navika ljudi sa idealnom težinom: Evo šta oni nikada ne rade!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs