Protivi se preterivanju

Tuširate se svakog dana? Doktor otkriva da li je to zaista neophodno!

Ideja da nam je potrebno svakodnevno tuširanje nastala je u poslednjih 50 do 60 godina odnosno kada su kupatila s tuševima postala uobičajena u domaćinstvima, smatra ovaj doktor
Medicina 19.01.2016. - 21:43h Autor: net.hr
Foto: Shutterstock

Većina nas se tušira barem jednom dnevno. Ali, prema Stivenu Šumaku s Australasian College of Dermatologists, trebalo bi da se tuširamo samo onda kada je to potrebno.

 

"Ideja da nam je potrebno svakodnevno tuširanje nastala je u poslednjih 50 do 60 godina odnosno kada su kupatila s tuševima postala uobičajena u domaćinstvima. Svakodnevno se tuširamo zbog društvenog pritiska, a ne zbog stvarne potrebe. Ali, samo određene delove tela bi trebalo da peremo svakodnevno, a to su pazuh i prepone jer se tu nalaze žlezde koje proizvode telesne mirise", kaže Šumak.

 

Najveće leglo bakterija na telu: Kako da pravilno čistite najprljaviji deo!

 

On upozorava i da prečesto, kao i tuširanje pretoplom vodom, može da učini više štete nego koristi. Naime, prema njegovim rečima, koža može da ostane bez prirodnih ulja koja proizvodi i koja štite ćelije kože, pa ona lakše propušta bakterije i viruse. To može da dovede do svraba, pa i ekcema, piše Independent.

 

Limun je nanela na pazuh: Razlog? Fenomenalan! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...