obavezno pročitajte

Oboljenje, infekcija i upala bubrega: Čaj, sirup i sok za potpuni oporavak vitalnog organa!

Bubrezi su filteri vašeg tela koji stvaraju sofisticirani sistem uklanjanje đubreta, a može doći do upale i drugih problema

Fitnes & Nutricija
09:17h Autor:
Oboljenje, infekcija i upala bubrega: Čaj, sirup i sok za potpuni oporavak vitalnog organa!
Foto: Shutterstock

Bubrezi dnevno čiste 120 do 150 litara krvi i uklone do dve litre otpadnih tvari i suvišne vode. Uz to pomažu u regulisanju krvnog pritiska i stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Može doći do upale bubrega što je ozbiljna bakterijska infekcija koja može biti akutna ili hronična.

Lečenje upale čajevima za bubrege

Najčešći razlog nastanka upale bubrega je infekcija ili imunološka reakcija koja ne ide pravim putem i oštećuje bubrege. Imunološka reakcija može nastati tako da protivtelo napada bubreg ili antigen koji se nalazi uz njegove stanice. Drugi način je da se protivtelo spaja s antigenom na drugom delu tela i veže za stanice u samom bubregu. Akutna upala bubrega ima nekoliko uzroka i može na kraju dovesti do otkazivanje bubrega ako se ne leči. Ovo stanje poznato je kao Brajtova bolest.

Poseban rizik od upale bubrega i težih bolesti imaju ove grupe ljudi:

  • osobe koje u porodici imaju istoriju bolesti bubrega i infekcije
  • osobe koje imaju bolest imunološkog sistema, kao što je lupus
  • osobe koje uzimaju previše antibiotika ili lekove protiv bola
  • osobe koje su imale nedavnu operaciju urinarnog trakta

Glavni simptomi upale bubrega koje ne smete da ignorišete su osećaj zbunjenosti i nemogućnost koncentracije, suva i osetljiva koža, visok pritisak, anemija, bol u donjoj strani leđa, natečenost nogu i ruku, smrzavanje, gubitak apetita, ukus metala u ustima i loš zadah kao i problemi s mokrenjem. Ako osetite neki od ovih simptoma, a da traje duže od nekoliko dana, obavezno se javite svom doktoru kako bi se istražilo o čemu se tačno radi.

Za lečenje, ali i prevenciju problema s mokraćnim sistemom i bubrezima, isprobajte ove čajeve za bubrege koje možete pripremiti kod kuće.

Nastavak pročitajte na sledećon stranici

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs