Proverite svoje zdravlje

Test od 60 sekundi, treba vam samo kašičica: Da li su vam unutrašnji organi bolesni?

Sve što vam treba jeste kašičica i najlon kesa, a na ovaj način možete da proverite da li je sve u redu sa vašim respiratornim sistemom, crevima, hormonima, metabolizmom, bubrezima ili zubima
Medicina 04.01.2016. - 10:48h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da za samo 60 sekundi, i uz pomoć vrlo jednostavnog "alata" možete da proverite stanje unutrašnjih organa?

 

Sve što vam treba jeste kašičica i najlon kesa, a na ovaj način možete da proverite da li je sve u redu sa vašim respiratornim sistemom, crevima, hormonima, metabolizmom, bubrezima ili zubima, prenosi Dejli mejl.

 

Jedino što treba da uradite jeste da kašičicom skinete malo naslaga sa površine jezika. Kada ovo budete izvodili, trudite se da skinete naslage što bliže grlu.

 

Nakon toga, umotajte kašičicu u najlon kesu i ostavite da odstoji 60 sekundi ispod jake sijalice. Jaka svetlost iz sijalice pomaže razvoju bakterija, pa što vam je sijalica jača, rezultat će biti vidljiviji.

 

Kućni test slavnog naučnika za proveru štitne žlezde: Sve što vam treba je toplomer!

 

 

Rezultati

 

Kod zdravog čoveka, naslage će biti čiste. Međutim, ako ih ima previše, čudne su boje i neprijatnog mirisa, to može da bude rani znak problema sa plućima ili disajnim putevima, jetrom, bubrezima, crevima ili hormonima.

 

Ukoliko ste dobili ovakav rezultat, ne bi bilo loše da posetite lekara i ispitate o čemu se tačno radi.

 

Takođe, ovaj test može da vam otkrije i da li imate neprijatan zadah, čega ljudi vrlo često nisu svesni.

 

Ukoliko je u pitanju voćni miris, to može da ukazuje na ketoacidozu, odnosno poremećaj metabolizma, koji može da prouzrokuje čak i razvoj dijabetesa. Ako osetite neprijatan miris koji podseća na amonijak, veoma je moguće da imate problema sa bubrezima.

 

Ipak, nemojte odmah da paničite - neprijatan dah ne mora uvek da bude znak oboljenja unutrašnjih organa. Zapravo, najčešće se radi o problemima sa krajnicima ili desnima, kao i karijesom i pokvarenim zubima.

 

Da li imate bolest koje se svi plaše: Kratak test otkriva!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...