Preduzmite nešto

Izbacite stres iz života: Ovo je jedini način!

Hormoni stresa odmah stežu krvne žile i podižu krvni pritisak, pa morate to da izbegnete
Medicina 07.10.2015. - 18:50h Autor: alternativa-za-vas.com
Foto: Shutterstock

Kao odgovor na stres, naše telo pokreće prirodan mehanizam zaštite. Međutim, ako taj mehanizam radi stalno, može naškoditi našem zdravlju. Preduzmite nešto da izbacite stres iz vašeg života.

 

Nadbubrežne žlezde nalaze se odmah iznad bubrega i sastoje se od 2 dela - kore i srži. Glavna funkcija nadbubrežnih žlezda je regulacija odgovora na stres putem sinteze hormona stresa - kortizola i adrenalina.

 

Kada nervni sistem oseća psihičku ili fizičku opasnost, nadbubrežne žlezde počinju da ispuštaju u krv adrenalin i noradrenalin. Hormoni stresa odmah stežu krvne žile i podižu krvni pritisak.

 

Kako eliminisati stres?

 

Recept naših predaka za život bez kancera: 7 zlatnih pravila dugovečnosti!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

1. Odmarajte se

 

Ranije odlazite na spavanje. Možda će vam trebati 9 sati sna, čak i više - nema veze.  San nije trošenje vremena. Ništa ne može zamijeniti kvalitetan odmor.

 

2. Smejte se

 

Smeh je najbolji lek. Gledajte komedije - ako treba, svaki dan! Birajte društvo optimističnih osoba. Smanjite na minimum gledanje uznemiravajućeg sadržaja na TV-u i Internetu.

 

3. Lagano vežbajte

 

Hodanje, joga, vežbe disanja povoljno deluju na rad nadbubrežnih žlezda. Izbjegavajte iscrpljujuće vežbe. Pijte dovoljno vode.

 

4. Uzmite godišnji odmor

 

Ako je to moguće, nemojte sa sobom nositi mobilni telefon. Provedite odmor uživajući u lepoj prirodi sa svojim bliskima.

 

Uzrok raka leži u hrani: Ovo je najgora stvar koju sebi možete da uradite!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...