Probajte

Ni traga nikotinu: Očistite pluća pomoću kukuruza šećerca!

Ovaj recept je preporučljiv i za pasivne pušače, jer se i na njihovim plućima zadržava nikotin koji im uništava zdravlje
Medicina 21.09.2015. - 18:39h Autor: web-tribune.com
Foto: Shutterstock

Opštepoznato je da pušači imaju mnogo veći rizik da obole od raka pluća nego nepušači. Zbog toga lekari i savetuju svima da se otarase te opasne navike. Međutim, ako već ne možete da prestanete, možete se potrudite da, na neki drugi način, smanjite rizik od karcinoma pluća.

 

Određene namirnice svakako vam mogu pomoći da pročistite disajne organe. Zapamtite da pluća ne možete u potpunosti očistiti samim konzumiranjem ovih namirnica, ali se barem u određenoj meri možete osloboditi toksina i samim tim smanjiti šansu da dobijete rak. S tim na umu, donosimo vam spisak od nekoliko namirnica koje će vam pomoći u čišćenju pluća od otrova.

 

Kukuruz šećerac

 

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećerca na policama u prodavnicama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste poreklo u potpunosti sigurni.

 

Palite cigaretu odmah posle jela? Evo zašto je to opasno!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Selen

 

Reč je o zaista moćnom antioksidansu koji se može naći u raznim vrstama ribe poput tune, lososa i bakalara, ali iu jagnjetini, jajima i žitaricama. Naravno, preporučujemo vam da se držite jaja i žitarica i da izbegavate namirnice životinjskog porekla.

 

Ključni uzrok raka dojke: Pijete ga svaki dan, a niste toga ni svesni!

 

Luk

 

I beli i crni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno dejstvo. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija raka.

 

Đumbir

 

Ovo je još jedno snažno sredstvo za „izbacivanje“ toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

 

Đumbir, kopriva ili ljuto: Očistite pluća od duvana!

 

Pomorandže

 

Osim što su već uveliko poznati izvor vitamina, pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin koji preventivno deluje protiv raka pluća.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kopriva

 

Ova biljka prepuna je gvožđa, a veoma je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

 

Čaj od borovih iglica

 

Ovaj čaj se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća, kao i za prevenciju.

 

Srpski narodni lek: Med od borovih iglica jača imunitet i leči grlobolju za čas posla! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...