Sledite njen primer

Pila je tri litra vode dnevno samo nedelju dana: Rezultati je oduševili!

Ova novinarka je odlučila da se iz prve ruke uveri ima li istine o blagodetima ispijanja velike količine vode po organizam i izgled, i evo šta joj se sve desilo
Medicina
19:18h Autor:
Pila je tri litra vode dnevno samo nedelju dana: Rezultati je oduševili!
Foto: Shutterstock

Novinarka Telegrama odlučila je da proveri jednu od popularnih teorija o vodi. Ovo je njeno iskustvo:

Osoba sam koja ne pije redovno vodu. Jednostavno zaboravim. Pogotovo na poslu, zna nekada da prođe celo prepodne i tek onda se setim da nisam popila ni kap. Naravno da se onda osećam loše. U teoriji znam i pratim sva moguća istraživanja koja upućuju na blagodeti vode. Ali u praksi to često zaboravim. Znam da lekari savetuju najmanje dva litra na dan. I nekada uspem da se pridržavam te količine, pogotovo tokom slobodnih dana, ali u mnogim slučajevima kada krene dan na poslu, jednostavno zaboravim na pijenje vode.

Tako sam nedavno i sama pisala o jednom od najnovijih istraživanja britanskih naučnika koje tvrdi da ćemo da smršamo ako svaki dan pre obroka popijemo pola litra vode. Blagodeti vode prošle godine je odlučila da testira i jedna američka novinarka, pa je nedelju dana pila tri litra vode i utvrdila da se nakon sprovedenog eksperimenta osećala zdravije i izgledala bolje.

Zdravi kao dren! Obnovite imunitet za samo 15 sekundi: Ruski stručnjak otkriva kako!

I zato sam odlučila i sama da proverim iz prve ruke da li je to tako. Istraživanja su odlična stvar, ali i ja kao i mnogi drugi smatram da u praksi često to nije tako kako istraživanja tvrde. Zato sam na nedelju dana odlučila dnevno da pijem tri litra vode kako bih videla hoće li se i kako to odraziti na moje zdravlje i izgled. Svu tu količinu vode američka novinarka je pila na slamčicu. Kada sam to prvi put pročitala pre eksperimenta, nije mi bilo jasno. Ali nakon nekoliko dana potpuno sam je razumela i iako nisam posezala za slamčicom, nije bilo lako dnevno popiti svu tu vodu.

Moram da priznam da sam inače poprilično nemarna što se tiče konzumacije vode i nekada tokom dana popijem mnogo manje od onoga što lekari savetuju. Tako da mi je ovaj eksperiment u početku prvog dana izazvao popriličnu konfuziju, tokom jutra sam zaboravila da popijem zadatu količinu vode, pa sam onda odjednom popila previše da to nadoknadim. Ali, već drugi dan sam se mnogo bolje organizovala, sa sobom sam svugde nosila litar vode i trudila se da do podneva popijem prvi litar. A kako sam pre ovog eksperimenta često zaboravljala da na poslu pijem vodu, prvi efekti su se videli vrlo brzo.

Pila je vodu sa medom i limunom svako jutro: Evo šta joj se desilo nakon godinu dana!

1. Energija i umor

Već drugi dan primetila sam veliki napredak što se tiče energije. Kako bih inače zaboravila tokom jutra na poslu pijem vodu, oko 14 sati uhvatio bi me popriličan umor i pad energije. Ali sada kad sam redovno pila vodu, bila sam umorna, ali ne toliko. I nekako ta kriza oko 14 sati bi prošla mnogo bezbolnije. Često je u to vreme znala da počne da me boli i glava. Sada nisam imala takvih problema. Jednostavno, imala sam više energije. I to je prvo što sam uočila.

2. Glad

Kao i mnogi drugi, često mešam žeđ s glađu, pa bih nebrojeno puta jela nešto umesto da samo popijem vodu. Sada kada sam već od jutra pila dovoljno tečnosti, osećala sam mnogo manju glad, a i više mi se nisu događale zabune u razlikovanju gladi i žeđi.

Manje sam bila gladna i čini se da zaista deluju saveti stručnjaka da, kada osetite glad, treba da popijete čašu vode i da pričekate s jelom desetak minuta. I pre obroka bih popila vodu, tako da sam primetila da sam i mnogo manje jela, a i uvela sam običaj, što do sada nisam radila, da tokom obroka pijem vodu. Kako sam bila manje gladna, nisam više u tolikoj meri posezala za grickalicama i ostalim slatkišima između obroka.

Kupus dijeta: Ukusni i zdravi jelovnik za skidanje do 5 kilograma za 7 dana!

3. KiIogrami

Dogovorili smo se da ne menjam navike u ishrani i da samo proverimo efekat vode na organizam. A kako to biva, da ne bi bilo sve baš lagano, tokom vikenda mi se pokvario frižider što je uticalo na izbor mojih obroka. Tako da sam nekoliko dana, dok nismo rešili problem s frižiderom, jela hranu koja nije na listi najzdravijih namirnica. Nije da se to ne događa, ali nije baš na svakodnevnom meniju. Tako da su mi navike u ishrani nakratko bile pogoršane, ali uprkos tome uspela sam da smršam kilogram.

4. Koža

Već nakon nekoliko dana uočila sam blage promene na koži. Kako zaista nisam redovno pila vodu, a sada sam otišla u drugu krajnost, na meni su promene bile vidljvije. Koža mi se činila jednostavno manje suva, činilo mi se da se manje masti i kao da je više hidrirana. Naravno, nije reč o nekim drastičnim promenama koje bi osoba sa strane mogla da uoči, ali ja sam osetila promenu nabolje.

Prestala je da pije kafu: Evo šta joj se desilo nakon samo tri nedelje!

5. Alergije

Kako se već tradicionalno u avgustu i septembru borim s ambrozijom, iako me alergija i dalje mučila, rekla bih da su velike količine vode malo ublažile te simptome.

6. Opšte stanje

I dok sam pre ove priče noću znala da se budim jako žedna ili bih ujutru odmah posezala za velikim količinima vode, sada s tim zbog dovoljne količine vode tokom dana nisam imala problema. I to mi je bilo super. Imala sam mnogo više energije i dok bih sa sinovima znala da zaspim u pola deset uveče, sada bih nakon njihovog uspavljivanja ostajala budna do ponoći.

Ima 60 godina, a izgleda duplo mlađe: Niko ne veruje u tajnu njene lepote! (FOTO, VIDEO)

7. Dobre strane i loše strane

Manje sam bila gladna, manje posezala za grickalicama i sličnim glupostima, manje sam bila umorna, odnosno osećala pad energije i to je ono što me je najviše oduševilo. Jedna od lošijih stvari na koju nikako nisam mogla da se priviknem jeste da sam mnogo, ali stvarno mnogo vremena provodila u WC-u. Limit bi mi bio oko sat i po do dva sata.

To je u redu ako ste kod kuće, ali na poslu baš i nije prijatno. Imala sam osećaj da se sve vrti oko odlaska do WC-a, što mi je bilo naporno. Jednostavno, prvih par dana osećala sam se poput hodajućeg bureta punog vode, ali nakon nekoliko dana nekako se to dovelo u red. Iskreno, možda su ta tri litra vode dobri za organizam, ali ih nije lako popiti tokom dana. Meni je za mrvicu bilo previše.

Drevni eliksiri mladosti koji će vas oduševiti: Rezultati vidljivi u rekordnom roku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs