Vredi probati

Večeras izmasirajte stopala ovako: Evo šta će se dogoditi! (VIDEO)

Bolja cirkulacija, više energije i ojačan imunitet su samo neke od blagodeti ove masaže
Medicina
16:04h Autor:
Večeras izmasirajte stopala ovako: Evo šta će se dogoditi! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Jedna od tehnika kojom možemo kroz sebe upiti mnogo užitaka lekovitog darivanja jeste postupak samomasaže stopala, posebno pred spavanje. Evo zašto!

1. Jačanje imuniteta

Stimulacija refleksa u stopalima kroz masažu je radnja koja se izvodi u svrhu opuštanja i lečenja. Opuštanje tela sa masažom stopala može sprečiti štetne učinke stresa koji uzima svoj danak telu, a redovna masaža stopala može zaštititi od mnogih bolesti koje su povezane sa stresom.

2. Energija i pomlađivanje

Masaža stopala je okrepljujuća zbog toga što je izvor energije za onoga čija se stopala masiraju. Kad se stopala trljaju i gnječe, svi elementi masaže stopala su prisutni kako bi privukli energiju u telo. Prema teorijama refleksologa, masaža stopala oslobađa blokade koje mogu zadržavati energiju koja treba slobodno da teče kroz telo.

Japanski metod podmlađivanja: Zogan masaža briše bore za samo 5 minuta! (VIDEO)

3. Poboljšana cirkulacija i čišćenje

Krv koja cirkuliše kroz telo odgovorna je za transport kiseonika i ishrana je za ćelije tela. Takođe, čisti otpad i toksine iz tela. Budući protok krvi postaje ograničen kada je stres prisutan, pa masaža stopala može biti korisna jer smanjuje stres i omogućava cirkulaciji da se odvija neometano.

4. Ravnoteža i sklad

Homeostaza je stanje kada svi telesni sistemi rade u harmoniji jedni sa drugima, da bi ostali u stanju ravnoteže. Masaža stopala može podstaći homeostazu, što omogućava dobro zdravlje.

Kineski metod uklanjanja glavobolje i stresa: Masaža jedne tačke donosi veliko olakšanje! (VIDEO)

5. Telesno blaženstvo

Kada masirate partnera, masaža stopala može stvoriti ambijent za romantično veče. Trljanje stopala je senzualno, opuštajuće, nežno i i izražava ljubav, i to je predivan način da pokažete vašem partneru da vam je stalo do njega.

6. Mir i opuštanje

Masaža stopala može ublažiti teskobu i doneti duboko stanje opuštenosti. Jedna važna tačka koja se nalazi na obe noge je solarni pleksus refleks. Solarni pleksus je vrsta malog skladišta u kojem je sačuvan sav stres. Kada je pritisnuta tačka solarnog pleksusa, stres je otpušten i telo se obnavlja.

Tačka sreće na vašem telu: Jednim pokretom izbacite svu negativnu energiju!

Kako masirati?

Umereno zagrejte ulje. Po ayurvedi, za ovo je posebno dobro susamovo ulje. Nanesite ga na dlanove i zatim lagano, kružnim pokretima, utrljajte ulje na područje stopala. Kružnim pokretima masirajte cela stopala, područje tabana, svaki prst posebno, a zatim krenite pokretima na gornje delove stopala, povlačeći obe ruke paraleno sve do potkolenice.

Ponavljajte pokrete i dodajte još ulja kada osetite da je ono potrebno. Dajte sebi vremena za uživanje i otvorite se prijatnosti i miru. Ukoliko osetite potrebu, zatvorite oči i povežite se sa celim telom i svim senzacijama. Ne odupirite se, namejte se i pošaljite zahvalnost i ljubav svakoj ćeliji svog tela!

Masaža bi trebalo da traje od 10 do 15 minuta.

Napomena: Iako je poželjno koristiti ulja obogaćena lekovitim svojstvima biljaka, jer će tada učinak biti maksimalan, dovoljna će biti jednostavna samomasaža za opuštanje koja umiruje um i pomaže osobama koje su pod stresom ili pate od nasanice.

Bolovi su posledica negativnih emocija: Svaka donosi bolest određenom organu!

Za najbolji efekat, masažu je potrebno obavljati u vreme neposredno pre spavanja. Telo će vam i te kako biti zahvalno!

Probajte još večeras i uverite se!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs